Horoscopul lunii septembrie 2023.

-- 90 -->

Horoscopul lunii septembrie 2023.

Zodiile de Pământ continuă să fie bine activate și în luna septembrie 2023, pentru că două dintre ele găzduiesc planete lente: în Taur se află Jupiter și Uranus, iar Capricornul este tranzitat de Pluton. În Fecioară se află Soarele până la 23 septembrie, când se mută în zodia de Aer a Balanței, și Mercur, care își reia mersul direct la 15 septembrie.

Pe lângă Mercur, își reia mersul direct și Venus, care tranzitează zodia Leului. Stația directă a lui Venus are loc la 4 septembrie, în aceeași zi în care îi vine rândul lui Jupiter să își înceapă retrogradarea.În această perioadă se află în plină retrogradare Pluton, Neptun, Uranus și Saturn. Prin urmare, eastrolog.ro apreciază că este vremea să nu vă grăbiți, ci să vă organizați cu grijă resursele, să vă reorientați și să vă reorganizați în plan social și profesional. Este un răgaz util pentru a vă resincroniza cu vremurile și cu condițiile socio- economice generale. Este vremea să vă refaceți socotelile și să vă ajustați planurile pentru perioada următoare.

Pentru că Mercur și Jupiter se află în relații armonioase pe tot parcursul lunii septembrie 2023, inspirația nu vă lipsește. În plus, după 15 septembrie, când Mercur își reia mersul direct, beneficiați de mai multă claritate mentală. În acest context astral, trecutul poate deveni o sursă de inspirație și de înțelepciune, care vă ajută să vă revizuiți inițiativele pe care v-ați propus să le puneți în aplicare în a doua jumătate a lunii.

Horoscopul lunii septembrie 2023.

De asemenea, comunicarea devine mai eficientă după data de 15, astfel încât aveți posibilitatea să clarificați detalii importante, chiar dacă anumite aspecte legate de viziunea de ansamblu și de strategie trebuie să fie revizuite și șlefuite, în special în ceea ce privește investițiile, promovarea și utilizarea resurselor.

O veste foarte bună pentru elevi și studenți și pentru toți cei care au de învățat sau de susținut examene: conjunctura astrală a lunii septembrie 2023 favorizează reluarea unor subiecte de studiu și susținerea examenelor pe care le-au amânat sau le-au picat în trecut.

De asemenea, eastrolog.ro atrage atenția asupra unei posibile tendințe de a vă complace în situația în care vă găsiți, pentru că o considerați suficient de convenabilă, și de a nu aprecia anumite oportunități de schimbare la adevărata lor valoare.După data de 4 septembrie 2023, din cauză că Jupiter este retrograd, este posibil să constatați că nu beneficiați de condițiile necesare pentru a pune în aplicare anumite idei sau proiecte de amploare și să aveți tendința de a abandona aceste idei și proiecte. Eastrolog.ro vă recomandă să adoptați o atitudine prudentă, să acționați cu simțul măsurii și să vă întrebați, de exemplu, dacă dispuneți de resursele necesare pe termen lung pentru astfel de planuri îndrăznețe. S-ar putea să vă dați seama că vă puteți utiliza resursele într-un mod mai eficient.

Până la 23 septembrie, Soarele se află în relații armonioase cu Pluton, cu Jupiter și cu Uranus și formează o opoziție cu Neptun. Prin urmare, deși au loc numeroase retrogradări, contextul astral este destul de bun pentru creștere, progres, schimbare, inovație. Toate acestea, însă, se pot realiza doar pas cu pas, poate chiar cu ezitări și reveniri asupra unor etape etc.La mijlocul lunii septembrie este posibil să simțiți că nu aveți suficientă energie sau să fiți dezamăgit de anumite proiecte, relații ori situații. Pe de altă parte, tocmai această dezamăgire este cea care vă induce ambiția de a schimba lucrurile în bine.

Începând din 4 septembrie 2023, revenirea lui Venus la mers direct favorizează îmbunătățirea relațiilor și clarificarea unor aspecte ce țin de modul în care vă exprimați afecțiunea și o revendicați de la ceilalți. De asemenea, Venus vă ajută să vă puneți în valoare talentele și să vă utilizați într-un mod eficient resursele pentru a lansa un proiect creativ independent.

La 23 septembrie Soarele își începe tranzitul prin Balanță, unde se află deja Marte, ceea ce vă readuce în atenție ideea de echilibru și vă induce dorința de a vă apropia de ceilalți. Venus, dispozitorul Soarelui situat în Balanță, se află în Leu, ajutându-vă mai mult ca oricând să înțelegeți că o relație bună cu ceilalți se bazează pe o relație bună cu sine.

În această conjunctură astrală, este posibil să apară o tendință de a cheltui pe obiecte rafinate, dar poate cam prea scumpe. Eastrolog.ro vă recomandă să vă limitați la ceea ce vă permiteți cu adevărat și să vă puneți la lucru creativitatea, de exemplu pentru a vă reinventa ținuta vestimentară folosind ceea ce aveți deja.

Această perioadă este foarte bună pentru negocieri, cu condiția să fiți dispus să luați în considerare și punctul de vedere al celorlalți. De asemenea, aveți posibilitatea să reechilibrați relațiile cu ceilalți și chiar să începeți relații noi. Este important să nu acceptați chiar orice, doar de dragul armoniei, ci să discutați și să negociați tot ceea ce nu funcționează în relații sau în parteneriate, astfel încât să ajungeți la un raport de forțe echilibrat, echitabil.

Horoscopul lunii septembrie 2023.

În luna august 2023 zodiile de Pământ sunt bine activate: Taurul este tranzitat de Jupiter și de Uranus; zodia Fecioarei este tranzitată de Mercur, de Marte (până la 27 august) și de Soare (începând din 23 august); în Capricorn se află Pluton. În plus, în această perioadă retrogradează numeroase planete: Mercur, situat în zodia sa de domiciliu și de exaltare, începe să retrogradeze la 23 august; Venus continuă să retrogradeze prin Leu; Pluton este retrograd în Capricorn; Saturn și Neptun sunt retrograde în Pești; Uranus începe să retrogradeze în Taur la 29 august.Cu atât de multe planete care merg aparent invers, eastrolog.ro apreciază că ar fi înțelept să nu ne grăbim să luăm decizii existențiale, să ne rezervăm timp de gândire și, mai ales, de răzgândire. Este vremea să ne acordăm un răgaz pentru reflecție și introspecție, pentru reevaluare și repoziționare în anumite domenii de viață ori în anumite situații și relații, sau chiar față de noi înșine.

Accentuarea zodiilor de Pământ, mai ales a Fecioarei, favorizează analiza și sinteza, spiritul critic și deciziile pragmatice, acțiunile care au o miză clară și care au fost pregătite temeinic.Pe de altă parte, în luna august se formează numeroase aspecte tensionate între planetele care tranzitează Taurul și cele care se află în Leu. În ultima parte a lunii se remarcă și opozițiile formate între Marte (situat în Fecioară) și Neptun (în Pești) și, respectiv, între Soare (în Fecioară) și Saturn (în Pești). Din fericire, Marte, planeta acțiunii, formează aspecte armonioase cu Jupiter, cu Uranus și cu Pluton, ceea ce ne stimulează inițiativa și capacitatea de a debloca sau de a stabiliza chiar și cele mai încurcate situații. Nu lipsesc însă momentele dificile ori explozive, cauzate probabil de descoperirea unor date sau informații care ne-au scăpat din vedere până acum sau ale căror semnificații nu au fost suficient de clare.

Ținând cont de această conjunctură astrală complexă, eastrolog.ro vă recomandă să adoptați un ton calm în conversații, să negociați cu pragmatism și să vă susțineți punctul de vedere cu argumente clare și simple, chiar dacă au loc răsturnări de situație care vă iau prin surprindere. Este foarte posibil ca multe dintre aceste răsturnări de situație să reprezinte, de fapt, o revenire bruscă la o situație anterioară, ceea ce riscă să genereze haos.Din cauză că Uranus este implicat în multe aspecte, atât tensionate, cât și armonioase, s-ar putea să aveți uneori senzația că vă aflați pe un teren instabil și că nu reușiți să fiți stăpân pe situație. Prin urmare, este momentul să fiți receptiv la oportunități și soluții ieșite din comun, pe care în alte condiții nu le-ați fi luat în considerare.

Din cauză că Mercur se află în Fecioară, este posibil să apară tendința de a-i critica excesiv pe cei din jur sau de a vă exprima ironic, fără menajamente. Pe de altă parte, tranzitul lui Mercur prin zodia Fecioarei vă ajută să asimilați mai repede cantități mari de informații, ceea ce se poate dovedi foarte util dacă aveți mult de învățat ori de întocmit rapoarte care sistematizează multe date.

Pentru că Soarele și Venus se află în Leu, cel mai înțelept ar fi să nu acționați în funcție de orgolii, pentru că numai așa aveți posibilitatea să deveniți mai productiv, să vă cizelați proiectele, strategiile, cunoștințele, modul de a vorbi și de a gândi. Este vremea să evitați perfecționismul și tendința de a vedea defecte ori neajunsuri la orice pas.

Horoscopul lunii septembrie 2023.

După data de 23 august 2023, când Mercur începe să retrogradeze, eastrolog.ro vă recomandă să fiți atent cum comunicați la locul de muncă și cum vă organizați activitatea profesională și activitățile zilnice, de rutină. Retrogradarea lui Marte în Fecioară vă ajută să descoperiți ce anume ar merita să îmbunătățiți în metodele de lucru, în planificarea priorităților și în stilul de viață ori de alimentație. Aveți posibilitatea să vă revizuiți obiceiurile și prioritățile, să puneți la punct o metodă mai eficientă de a vă desfășura activitatea sau să vă reevaluați locul de muncă.

Puteți să profitați de retrogradarea lui Mercur prin Fecioară pentru a relua o cură de slăbire sau un regim alimentar mai sănătos, pentru a reîncepe un program de exerciții fizice pe care l-ați abandonat la un moment dat, sau pentru a recupera eventualele întârzieri în diverse proiecte ori activități.

La 27 august 2023 Marte intră în Balanță, zodie de detriment, din cauză că aici Marte trebuie să se descurce cu instrumente de lucru venusiene: diplomație, grație, cultivarea relațiilor și a parteneriatelor. Diplomația nu trebuie să conducă însă la ipocrizie ori la negarea problemelor de dragul armoniei, pentru că toate acestea riscă să conducă la acumularea unor frustrări și resentimente. Pentru a obține cele mai bune rezultate, pumnul marțian trebuie îmbrăcat în mănușă de catifea. Numai așa puteți aborda cu curaj și, în același timp, cu grație, chestiuni și situații dificile, căutând o cale de mijloc, justă și echilibrată.

Sub influența tranzitului lui Marte prin Balanță este posibil să deveniți relativ indecis și să simțiți nevoia de a amâna anumite acțiuni sau chiar să renunțați complet la ele. Cel mai înțelept ar fi să acționați luând în calcul dorințele și interesele tuturor celor implicați, nu doar interesul propriu.

Sursa : eastrolog.ro