Alerta de canicula in Romania-tara se va topi in urmatoarele saptamani.

-- 90 -->

Alerta de canicula in Romania-tara se va topi in urmatoarele saptamani.

Agentia Nationala de Metrologie anunta patru saptamani de foc in perioada 10 iulie-8 august 2023 cu valori termice peste cele normale acestui interval.

Cele mai afectate zone de canicula vor fi cele din sudul si estul tarii insa precipitatiile se vor incadra in zona normala a cantitatilor ce vor cadea cu exceptia unor zone de munte si a sudului si vestului unde vor deveni deficitare.

Astfel, stirileprotv.ro precizeaza ca în săptămâna 10 – 17 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Acelasi site anunta ca in săptămâna 17 – 24 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Totodata,estimările meteorologice pentru săptămâna 24 – 31 iulie arată că temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

In ultima perioada,respectiv 31 iulie – 7 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sursa si foto : minadestiri.ro