Municipiul Cluj-Napoca considerat model de bună practică la nivel european în absorbția fondurilor europene.

-- 90 -->

Municipiul Cluj-Napoca considerat model de bună practică la nivel european în absorbția fondurilor europene.

Cluj-Napoca: model de bună practică la nivel european în absorbția fondurilor europene. Întâlnire cu dl Younous Omarjee, Președintele Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European și membri ai Comisiei REGI
Alături de delegația Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European condusă de Președintele Younous Omarjee am vizitat obiective importante din municipiul nostru realizate și în derulare cu fonduri europene. Am discutat atât probleme legate de implementarea actuală a finanțărilor europene, cât și despre viitorul politicii de coeziune.
Membrii Parlamentului European au fost interesați de diverse aspecte referitoare la modul de implementare la Cluj a proiectelor europene și modele de bună practică din orașul nostru. Am prezentat proiecte realizate având la bază politica de coeziune a U.E. și inițiativele noastre în domenii precum regenerare urbană, inovare, educație, dimensiune verde, infrastructură, transport public și mobilitate, eficiență și renovare energetică ș.a.
Pe lângă vizitele de pe teren, în Sala de sticlă a Primăriei a avut loc o dezbatere cu mai mulți reprezentanți ai comunității clujene, urmată de o conferință de presă – care poate fi urmărită pe pagina Municipiul Cluj-Napoca: https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania/videos/246972004665985/
Concluziile vizitei, analiza situației din teren, discuțiile despre provocările actuale și nevoile viitoare vor fi folositoare în ceea ce priveşte implementarea bugetului aferent politicii de coeziune din exercițiul bugetar 2021-2027 și pentru pregătirea viitorului politicii de coeziune post 2027.
Deputați în Parlamentul European prezenți la Cluj-Napoca:
– Younous Omarjee (GUE/NGL, Franța)
– Daniel Buda (EPP, România)
– Corina Crețu (S&D, România)
– Mircea-Gheorghe Hava (EPP, România)
– Krzysztof Hetman (EPP, Polonia)
– Dan Motreanu (EPP, România)
– Andrey Novakov (EPP, Bulgaria).