Cele mai bune cărți polițiste (partea 7)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți polițiste (partea 7)

MOARTEA DEMONULUI DE ANNE HOLT

O crimă are loc într-un orfelinat, iar Olav, un băiețel introvertit și puțin ciudat, a dispărut de la locul faptei. Cazul este preluat de Hanne Wilhelmsen, noul inspector șef al Poliției din Oslo. 

Cine este făptașul? Cine este doar victimă? Va reuși Hanne să aibă încredere în alții și nu doar în propriile instincte pentru a rezolva acest caz? Moartea demonului este exemplul perfect de roman polițist scandinav care, cu o intrigă bine construită, te învăluie în suspans și nu te lasă să respiri ușurat până nu elucidezi misterul alături de Hanne. 

Anne Holt reușește să creeze o protagonistă considerată de mulți un Sherlock Holmes modern, demonstrând încă o dată geniul autorilor nordici când vine vorba de genul crime fiction. 

Vezi și: Cele mai bune cărți polițiste (partea 6)

Cele mai bune cărți polițiste (partea 7)

SÂNGE PE ZĂPADĂ DE JO NESBØ

Primul volum al seriei Olav Johansen, Sânge pe zăpadă, anunță o colecție de cărți polițiste captivante care ies în evidență pe fundalul romanelor crime scandinave. Cartea ni-l prezintă pe Olav, un ucigaș plătit, dislexic, care, în ciuda crimelor pe care le comite cu sânge rece, este totuși un tip sensibil, cu un comportament care poate fi chiar înduioșător pe alocuri. 

Sânge pe zăpadă este un roman violent, intens, sumbru și imprevizibil care, în stilul deja specific lui Nesbø, sfidează regulile genului. Cele 176 de pagini lasă cititorii pasionați de romane polițiste dornici de mai mult. Din fericire, așteptarea nu trebuie să dureze, căci Nesbø deja a publicat al doilea volum al seriei, Soare în miez de noapte, apărut în 2019 la editura Trei, în traducerea lui Bogdan Perdivara. 

Sursa: http://www.carturesti.ro