Cele mai bune cărți polițiste (partea 4)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți polițiste (partea 4). Îți plac cărțile care te țin cu sufletul la gură? Îți prezentăm cele mai bune cărți polițiste.

FATA DISPĂRUTĂ DE GILLIAN FLYNN 

O căsnicie ruptă din povești. O soție perfectă. Un soț care este, fără îndoială, vinovat de dispariția soției… Sau nu?

Tipul de roman în care nimic nu este ceea ce pare, Fata dispărută se înscrie cu ușurință în lista cărților polițiste bune în care cu cât afli mai multe, cu atât știi mai puține.

Gillian Flynn reușește să-i ofere cititorului o carte în care suspansul e construit în etape, narațiunea este complexă, răsturnările de situație imprevizibile, iar personajele, atent și minuțios construite, sunt memorabile. 

Despre Fata dispărută s-a spus că s-ar putea să te facă să-ți pierzi încrederea în oameni. Că s-ar putea să-ți taie elanul de a te căsători.

Nu știm dacă romanul lui Gillian Flynn va reuși să-ți ducă sentimentele în asemenea extreme, însă, cu siguranță, va reuși nu doar să te impresioneze, ci și să te pună pe gânduri. 

Vezi și: Cele mai bune cărți polițiste (partea 3)

Cele mai bune cărți polițiste (partea 4)

ALB LETAL DE ROBERT GALBRAITH

Alb letal este cea de-a patra carte din seria cu celebrul și carismaticul detectiv Cormoran Strike scrisă de Robert Galbraith, pseudonimul lui J.K. Rowling. 

Acțiunea începe în 2012. Anglia face ultimele pregătiri pentru a găzdui Jocurile Olimpice, iar Cormoran Strike, fost boxer, veteran de război cu un singur picior și detectiv neașteptat de carismatic, este în culmea faimei sale după ce a reușit să-l prindă pe spintecătorul din Shacklewell.

Acest roman ni-l prezintă într-o latură nouă, axându-se în egală măsură atât pe cazurile misterioase pe care iscusitul detectiv trebuie să le rezolve, dar și pe viața sa personală, mai precis pe relația amoroasă cu subalterna sa devenită parteneră, Robin Ellacott. 

După cum ne-am obișnuit, scriitura lui J.K. Rowling este creativă și plină de mister, cu o abundență de turnuri de situație, piste false și diversiuni care duc la un deznodământ neașteptat.

Sursa: http://www.carturesti.ro