Cele mai bune cărți polițiste (partea 3)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți polițiste (partea 3)

TURA DE NOAPTE DE MICHAEL CONNELLY

Binecunoscutele serii Harry Bosch și Mickey Haller i-au asigurat autorului american Michael Connelly un loc de frunte în topul celor mai buni scriitori de romane polițiste. Însă forța celui mai nou personaj al său, detectivul Renée Ballard, este greu de întrecut. 

Tura de noapte este primul volum al seriei cu Renée Ballard, iar începutul este cu siguranță promițător.

Pornind de la trei infracțiuni care în aparență nu au nicio legătură una cu alta, acest excelent roman polițist te duce constant în eroare și te poartă prin cele mai neașteptate răsturnări de situație.

Protagonista este curajoasă și convingătoare, narațiunea este tensionată și abundă în detalii palpitante, iar rezultatul acestei combinații este o carte pe care nu ai s-o lași din mâini până nu afli cum anume se împletesc cele trei cazuri. 

Vezi și: Cele mai bune cărți polițiste (partea 2)

Cele mai bune cărți polițiste (partea 3)

FATA CARE S-A JUCAT CU FOCUL DE STIEG LARSSON

A doua carte din seria Millenium, Fata care s-a jucat cu focul este o operă complexă, care este pe de-o parte thriller de spionaj și roman polițist și, pe de altă parte, un manifest care-și propune să demaște nedreptatea socială. 

Cititorii care s-au îndrăgostit de Lisbeth Salander în Bărbați care urăsc femei vor aprecia enorm romanul de față, care explorează mult mai aprofundat povestea vieții ei.

Lisbeth e o eroină neconvențională, tatuată, periculoasă, un hacker de temut, obsedat de matematică.

Intriga începe de la faptul că trei oameni sunt morți, iar amprentele lui Lisbeth apar pe arma crimei. Care este firul roșu ce o leagă pe neobișnuita protagonistă de misterele acestui omor?

Cu ajutorul trilogiei Millenium, Stieg Larsson a reușit să reinventeze romanele polițiste scandinave, câștigându-și locul printre autorii de romane polițiste de top. 

Sursa: http://www.carturesti.ro