Cele mai bune cărți polițiste (partea 2)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți polițiste (partea 2). Descoperă cele mai bune cărți polițiste și intră în lumea intrigilor și a misterelor.

MAI TÂRZIU DE STEPHEN KING

Jamie Conklin nu este un copil obișnuit și are o abilitate unică – poate vedea și comunica cu cei morți.

Un detectiv corupt, care știe talentul secret al copilului, îl manipulează pentru a intra în contact cu spiritul unui criminal în serie, specializat în dinamită și bombe artizanale.

Acesta s-a sinucis lăsând în urmă un bilețel în care amenința că urmează bomba bombelor.

Thriller, roman polițist și carte horror, Mai târziu aduce în discuție pierderea inocenței, capacitatea oamenilor de a fi cruzi și dilemele morale asupra binelui și răului.

Povestea prezintă prin ochii unui copil atât lumea reală, cât și lumea de dincolo într-un mod care te înfricoșează, te uimește și te face să dai nerăbdător pagină după pagină.

Vezi si: Cele mai bune cărți polițiste (partea 1)

Cele mai bune cărți polițiste (partea 2)

HIPNOTIZATORUL DE LARS KEPLER

Ce mai citim?

Un asasinat multiplu extrem de violent atrage interesul detectivului Joona Linna. Criminalul este încă în libertate, iar singurul martor al masacrului este băiatul care și-a văzut întreaga familie omorâtă în fața ochilor.

Copilul, însă, e în stare de șoc, pendulând între viață și moarte, așă că Joona Linna se vede nevoit să recurgă la o metodă mai neconvențională, de o legalitate discutabilă, pentru a afla detalii despre odioasa crimă: hipnoza. 

Hipnotizatorul, un titlu emblematic în literatura polițistă scandinavă, a devenit și fenomen internațional datorită intrigii complicate, pe alocuri bulversantă, a scriiturii pline de suspans și originalitate, dar și datorită încărcăturii emoționale profunde care însoțește lectura.

Sursa: http://www.carturesti.ro