Cele mai bune cărți polițiste (partea 1)
Cărțile genului polițist îți oferă doze sigure de adrenalină, povești complexe și palpitante, evenimente stranii, aproape inexplicabile, unele amuzante, altele de o cruzime devastatoare.
Ingenioase și inteligente, romanele despre crime și mister te vor ajuta să-ți dezvolți atenția la detalii cum puține alte genuri literare reușesc s-o facă.
ENIGMA CAMEREI 622 DE JOËL DICKER
O crimă misterioasă are loc la hotelul Palace de Verbier, în Alpii elvețieni, iar anchetatorii nu reușesc să găsească nicio rezolvare.
Mulți ani mai târziu, un scriitor venit în vacanță, se cazează la același hotel și este imediat atras de povestea camerei 622, cea în care a avut loc teribila crimă.
Enigma camerei 622 te prinde încă de la primele pagini într-o anchetă complicată, cu multe răsturnări de situație. O poveste imprevizibilă care te face să fii suspicios și atent la fiecare personaj, iar treptat acțiunea devine mai amplă și mai apăsătoare.
Ai parte de lovituri de teatru, jocuri de putere, un triunghi amoros, și o Elveție care nu este chiar atât de liniștită precum pare.
Vezi și: Cele mai bune cărți fantasy. Am păstrat ce e mai bun pentru final!
Cele mai bune cărți polițiste (partea 1)

LEGĂTURI DE SÂNGE DE MICHEL BUSSI
Colin alege să-și petreacă vara în care împlinește șaisprezece ani în Mornesey, o insulă care ascunde o istorie tumultoasă și un mister care fascinează localnicii și turiștii deopotrivă.
O alegere deloc întâmplătoare, deoarece aici și-a petrecut primii ani din viață și, tot aici, s-ar fi sinucis tatăl lui, un arheolog implicat în afaceri murdare.
În timpul vacanței lui Colin, doi deținuți evadează din penitenciarul Mornesey, iar unul dintre ei seamănă dureros de tare cu cineva pe care l-a revăzut în amintiri de atâtea ori.
Legături de sânge te poartă într-o cursă contracronometru plină de pericole, la capătul căreia ies la suprafață secrete și adevăruri tulburătoare.
O poveste despre memorie, identitate și familie, cu o intrigă palpitantă și personaje emoționante, în care misterul și aventura se împletesc cu latura psihologică și socială.
Sursa: http://www.carturesti.ro