Cele mai bune cărți fantasy (partea 4)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți fantasy (partea 4)

Acțiunea din Soho în lumina lunii se învârte în jurul unei morți misterioase a unui cântăreț de jazz din cartierul Soho din Londra.

Totul pare să indice că s-a folosit magia neagră, astfel că poliția îi trimite pe Peter Grant și Thomas Nightingale, detectivi specializați în paranormal, să deslușească misterul.

Vezi si: Cele mai bune cărți fantasy (partea 3).

Al doilea volum din seria Peter Grant, este o combinație atipică între fantasy, roman polițist și ghid turistic al Londrei, presărată cu mult umor englezesc. Intuiția și puterea deducției îți sunt puse la încercare într-un ritm de jazz care vibrează aproape în toate paginile.

MATERIILE ÎNTUNECATE DE PHILIP PULLMAN

Materiile întunecate prezintă o Anglie alternativă în care toții oamenii dețin un daimon – manifestarea fizică a sufletului lor, care ia forma unui animal protectiv.

La doar unsprezece ani, Lyra pornește într-o călătorie primejdioasă spre Luminile Nordului pentru a-și salva cel mai bun prieten.

Călătoria este una primejdioasă și tot ce știa despre praf, materia care ţine daimonul legat de persoană, este pus sub semnul întrebării. Răspunsurile se află dincolo de lumea pe care o cunoaște ea.

Cu toate că a fost inclusă pe lista cărților interzise, sub sub acuzația că răspândește ateismul și reprezintă un atac la adresa creștinismului, seria este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Dincolo de universul complex și original pe care îl prezintă, Materiile întunecate descrie într-un mod emoționant legătura dintre trup și suflet și este un manifest pentru eliberarea de sub orice formă de manipulare și control, lecții care prind bine la orice vârstă

sursa: http://www.carturesti.ro