Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 4)

-- 90 -->

Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 4)

Rezervația Ceahlăul – Muntele Olimp

Face parte din lista cu rezervații naturale din România și este destinația ideală pentru iubitorii natură, drumeții și trasee montane. Este locul unde natura înflorește de la un an la altul, iar atracțiile turistice nu lipsesc deloc.

Aici vei putea descoperi cascada Duruitoarea, una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, dar și deja celebri Codrii de aramă și Pădurea de Argint.

Cascada Cailor din Munții Rodnei

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România ce se formează pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropiere de stațiunea turistică Borșa.

Apa din cascada Cailor rezultă din topirea zăpezii și din ploi ce se adună într-un lac glaciar, iar de pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea se formează în jos cascada în mai multe trepte de căderi succesive de 40 m, 20 m și din nou 40 m.

Accesul către cascada Cailor este facil, fie pe jos de la Borșa, fie cu telescaunul din stațiunea Borșa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la cascada Cailor în aproximativ 15 minute. Află tot despre munții din România!

Vezi și: Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 3)

Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 4)

Castelul Peleș din Sinaia

Unul din cele mai cunoscute castele din România, fiind un punct de atracție turistice popular din stațiunea Sinaia, județul Prahova.

Construit între anii 1873 și 1914, castelul Peleș este un palat situat în Sinaia, clădire ce se află în proprietatea Familiei Regale din România.

Prin valoarea sa istorică, Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Castelul are 160 de camere, mai multe intrări și scări interioare, sală de teatru, scenă cu 60 de locuri și lojă regal, iar turnul central are o înălțime de 66 de metri.

Lângă castelul Peleș propriu zis, vei mai găsi în zonă încă două construcții mai mici: Pelișorul și Foișorul. Castelul Peleș a fost primul castel complet electrificat din Europa, datorită uzinei electrice proprii.

Sursa: http://www.libertatea.ro