Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 3)

-- 90 -->

Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 3)

Parcul Național Munții Măcinului

Zona este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România, care se întinde pe mai mult de 10.000 de hectare.

În munții Măcinului se găsesc stejari pufoși și stâncari, dar și păduri de gorun și peisaje unice de stepă cu aspect de gol alpin.

Izvorul de la Fântâna de Leac este unul dintre obiectivele turistice din zonă, la fel și traseul care urcă pe Piatra Râioasă, Șeaua Șerparu sau Vârful Cărămălău.

Vezi și: Locuri de vizitat iarna in Romania(partea 2)

Locuri de vizitat iarna in Romania (partea 3)

Peștera Urșilor

Este una dintre peșterile spectaculoase ale Parcului Național din Munții Apuseni unde poți observa frumusețile naturale create de natură de-a lungul milioanelor de ani. Este cea mai cunoscută peșteră din România, dar care a fost descoperită în mod întâmplător în anul 1975.

Parc Național Retezat

Se întinde pe o suprafață de 20.000 de hectare de rezervație naturală și cuprinde peste 1.200 de specii de plante, multe dintre acestea sunt chiar unice în lume.

Parcul Național Retezat are peste 20 de vârfuri cu înălțimi de peste 2.000 de metri, aproximativ 100 de lacuri, cu cel mai întins lac și adânc lac glaciar din țară, Lacul Bucura.

Sursa: http://www.libertatea.ro