Luna mai, explozie de culoare, sunet și suflet unic în vitrina Turda în oglindă

-- 90 -->

Luna mai, explozie de culoare, sunet și suflet unic în vitrina Turda în oglindă

„Printre cărțile cu benzi desenate și ursuleți de pluș mi-am agățat degetul de coarda unei noi povești. Era acolo și aștepta să fie descoperită. Stătea în camera mea, cuminte ca un copil care-și pierduse jucăria, iar acum aștepta ca alte degete să o ciupească și să o dezmierde cu ochi de copilărie. Era prima mea vioară. Am făcut cunoștință cu ea la 5 ani și așa am descoperit o jucărie cu totul diferită, răspundea prin sunete, uneori stridente, alteori melodioase, la întrebările degetelor mele.


I-am întâlnit apoi sora mai mare, în mâinile tatălui. Aceea era mai ascultătoare, semn că era mai matură, iar degetele lui puneau întrebările potrivite. Am pășit atunci pe un drum, al copilăriei, de o mână cu tata și prietena lui, vioara cea mare și de o mână cu micuța mea, iar în urma pașilor au apărut rezultatele.

Vezi si: Turda in oglindă. O vitrină plina de culoare in centrul Turzii

Luna mai, explozie de culoare, sunet și suflet unic în vitrina Turda în oglindă

Joaca notelor, a sunetelor a continuat alături de profesori excepționali de la Școala Gimnazială de Muzică ,, Augustin Bena ” din Cluj-Napoca – profesor Liuța Cîmpianu, profesor Lucia Pop, Corepetitor profesor Adriana Copaciu și mama, cea neobosită de încurajări, drumuri și emoții pentru fiecare arcuș al meu pe care-l port pe deasupra corzilor.


Muzica viorii este cea destinată să atingă perfecțiunea sferelor și a sufletului. Aplauzele și încurajările celor din jurul meu sunt cele care mă determină să continui pe drumul artei sunetelor, dar să nu uit că acesta e doar începutul, din dragoste pentru muncă, artă și muzică.”
Marian Horațiu Adrian

Laureat al numeroaselor concursuri de interpretare instrumentală, Horațiu are până în prezent în portofoliu peste 30 de premii naționale, Trofeul Marele Premiu ,,Johann Sebastian Bach”-2021, premii remarcabile obținute în țări precum Italia, Ungaria, Slovacia, Premiu II Olimpiada Națională de interpretare instrumentală- etapa națională 2022 și premii de excelență ce i-au asigurat prezența în gala acelor competiții muzicale.
#PrimariaMunicipiuluiTurda #ValoriTurdene #muzică #vioară #HorațiuMarian Turda în oglindă #FotoMariusRomila

sursa: Turda in Oglindă