Noaptea muzeelor anul acesta la Turda!

-- 90 -->

Noaptea muzeelor anul acesta la Turda!

Cea de-a 18-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 14 mai. Cu această ocazie, Muzeul de Istorie Turda este pregătit să își întâmpine vizitatorii începând cu orele 17.00, până târziu în noapte.

Vor fi deschise pentru public expoziția permanentă, expoziția temporară și magazinul de suveniruri. Cu ocazia acestei sărbători, aducem în atenția publicului expoziția temporară,

CARTE VECHE din colecțiile Muzeului de Istorie Turda
MUSEUM SINE LIBRIS EST SICUT CIVITAS SINE OPIBUS.

Vezi si: Invitație la Muzeul de Istorie din Turda.

Noaptea muzeelor anul acesta la Turda!

Expoziția, structurată pe module tematice, prezintă atât volume tipărite cu caractere chirilice, cât și cărți românești scrise în alfabetul de tranziție, în limba latină, maghiară și germană.

Majoritatea exemplarelor expuse datează din secolul al XVIII-lea și prima jumătate a secolului al XIX-lea și aduc în atenție domenii diverse, precum carte religioasă, scrieri istorice, coduri de legi și, nu în ultimul rând, beletristică.


Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional.

Program special:
17.00 – 24.00 (23.20 – ultima intrare)

sursa: Muzeul de istorie Turda