Targul Produs de Cluj la Agraria 2022

-- 90 -->

Targul Produs de Cluj la Agraria 2022

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, participă până duminică, 8 mai a.c., la Târgul Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară și Zootehnie, Agraria 2022. Evenimentul se desfășoară în incinta Parcului Industrial TETAROM III de la Jucu.


𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚, 𝑑𝑖𝑛 𝑛𝑜𝑢, 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑣𝑒𝑟𝑔𝑢𝑟𝑎̆ 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆, 𝑠̦𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑠𝑡𝑎, 𝑑𝑎𝑟 𝑛𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑎̆𝑚 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎̆ 𝐴𝑔𝑟𝑎𝑟𝑖𝑎 𝑟𝑒𝑣𝑖𝑛𝑒 𝑖̂𝑛 𝑝𝑒𝑖𝑠𝑎𝑗𝑢𝑙 𝑒𝑥𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎. 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑎 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑟𝑒𝑝𝑜𝑟𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑜𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑡𝑖𝑛𝑖𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑒𝑐𝑜𝑛𝑜𝑚𝑖𝑒𝑖, 𝑟𝑒𝑐𝑟𝑒𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑛𝑜𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑎𝑐𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑐ℎ𝑒𝑖𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒, 𝑠𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑒, 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑙𝑢𝑚𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑔𝑒𝑜𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑒𝑐𝑜𝑛𝑜𝑚𝑖𝑐𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑒𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐ℎ𝑒𝑚𝑎𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑒 ℎ𝑟𝑎𝑛𝑎 𝑝𝑜𝑝𝑢𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑒𝑡𝑒.”

Vezi si: Jocurile, obiceiurile și instrumentele tradiționale, prezentate elevilor clujeni

Targul Produs de Cluj la Agraria 2022


La Târgul din cadrul Agraria 2022 vor participa 40 de expozanți, parteneri fideli ai Asociației Produs de Cluj, care vor oferi participanților, fie ei parte a evenimentului, fie vizitatori, produse alimentare și de artizanat realizate în microfermele și atelierele proprii.

Nu vor lipsi nici de această dată preparatele alimentare din carne, lapte sau conservele de fructe și legume, mierea de albine, uleiurile presate la rece, siropurile sau sucurile naturale ori preparatele la grătar.

Amatorii de dulciuri de casă vor fi răsfățați cu turtă dulce, ciocolată și prăjituri, dar și vinuri și țuică din Ardeal.
Iubitorii tradițiilor populare vor avea la dispoziție costume populare tradiționale, ii, cămăși, poale, catrințe, chimire și brâuri, precum și podoabe lucrate de mână.

Cojocari pasionați vor expune obiecte de marochinărie, de la curele la cojoace sau bunde și căciuli pentru oieri, blănuri de oaie prelucrate ori comozi papuci de casă. Pentru cei mici va exista o ofertă bogată de jucării din lemn, menite a stimula mintea și imaginația, sau doar pentru distracție.

Sursa: Consiliul județean Cluj