Cărți de citit în 2022. Astăzi Jordan Peterson

-- 90 -->

Cărți de citit în 2022. Astăzi Jordan Peterson

Jordan Peterson este poate una dintre cele mai influente personalități publice ale momentului. Acesta s-a făcut remarcat după publicarea bestseller-ul „12 Reguli de viață”, care a înregistrat vânzări record. Peterson activează ca psiholog clinician și profesor la Harvard, astfel că a reușit să colecteze diferite informații pe care să le publice în studii științifice sau să le promoveze pe YouTube sau alte platforme on-line.

După succesul înregistrat cu prima sa carte „12 Reguli de viață – Un antidot la haosul din jurul nostru”, scrierile celebrul psiholog au ajuns să fie cele mai așteptate titluri, datorită modului său particular de a trasa noi direcții.

La numai câteva zile de la lansare, noua lui carte a devenit bestseller internațional și continuă să fie în trendul vânzărilor globale. Deși, Dincolo de ordine. Alte 12 reguli de viață păstrează aceeași structură, respectiv 12 capitole, tonul și conținutul sunt diferite. Aceasta este mult mai echilibrată, mai nuanțată şi mai bogată în sensuri decât prima. Autorul acceptă prezența haosului și blamează ordinea prea rigidă fiind mai apropiat de sens și motivație.

Vezi și: Carti de citit în anul 2022. Astăzi Petronela Rotar

Cărți de citit în 2022. Astăzi Jordan Peterson

Peterson insistă pe ideea de a avea un set de reguli sănătoase, de a ne depăși limitele și de avea rezultate măsurabile. Pentru a avea o viață cu sens, autorul ne sugerează să renunțăm la orice ideologie deoarece este distructivă pentru individ. Peterson ne invită să ținem cont de lucruri simple, iar de restul să nu ne preocupăm „Fă-ți curat în dormitor. Ai grijă de familia ta. Ascultă-ți conștiința…renunță la ideologie.”

La fel ca volumul precedent, cartea se termină într-o notă optimistă, Peterson oferind un sfat ușor de luat în calcul, dar transformator pe termen lung – să fim zilnic recunoscători pentru ce avem.

Sursa: https://www.bookcity.ro