Cele mai bune romane polițiste scrise de autori români (partea 1)

-- 90 -->

Cele mai bune romane polițiste scrise de autori români (partea 1)

George Arion este poet, scriitor, publicist, eseist, libretist și prozator. Scrierile acestuia au fost apreciate atât de publicul larg cât și de cronicari datorită savorii limbajului și a ironiei fine. George Arion este și autorul textului care a stat la baza unui serial destul de cunoscut în anii 2000, și anume: Detectiv fără voie.

Recomandarea mea este Atac în bibliotecă, o scriere care relatează povestea unui jurnalist. Personajul nostru, jurnalistul, se bucură de interviul unei celebre violoniste, Mihaela Comnoiu, însă, bucuria lui nu durează mult căci imediat după eveniment se trezește implicat într-o situație limită.

Vezi și: Cele mai bune cărți fantasy românești (ultima parte)

Andrei Mladin (jurnalistul) descoperă un cadavru în propria bibliotecă iar de frica miliției, decide să investigheze chiar el cazul, devenind un fel de detectiv. Pe parcurs descoperă conspirația care s-a creat în jurul lui iar istețimea cu care este înzestrat și umorul de calitate, îl ajută să elucideze cazul.

Cele mai bune romane polițiste scrise de autori români (partea 1)

Lista cărților scrise de George Arion o găsiți aici.

“Acum mă vor înșfăca și mă vor duce într-un loc în care prietenii îmi vor trimite chiftele cu praștia. Parcă aud pe coridoarele unui bulău: aduceți așternuturi curate! Azi ne vine un oaspete de seamă: Andrei Mladin, spaima populației care a trecut de 60 de ani!” 

După romanul Atac în bibliotecă s-a realizat un film în anul 1992. Mai repede nu a fost posibil deoarece scenariul din 1985 a fost respins de cenzura comunistă.

sursa: http://www.alinas.ro