Descopera Islanda(partea 2)

-- 90 -->

Descopera Islanda(partea 2)

Strokkur

La doar 50 de minute cu mașina de Reykjavik, Strokkur Geysir (dupa care toate gheizerele sunt numite) este cel mai popular gheizer fantana din tara si renumit in intreaga lume.

Această zonă de primăvară foarte activă se află în sud-vestul insulei, lângă râul Hvítá, și este o oprire preferată de-a lungul a ceea ce este cunoscut Cerc auriu. 

În acest moment se așteaptă să fie explorate gropi de noroi fierbinți și aproximativ 100 de alte gheizere explozive mai mici.

La fiecare câteva minute, Strokkur trage apa de 30 de metri în aer. Vizitați noul deschis Centrul Geysir pentru exponate și prezentări informative pe tot parcursul anului.

O experiență memorabilă este săpatul de pâine Geysir sau „primăvara caldă”, pâine de secară care a fost coaptă subteran timp de 24 de ore.

Vizitatorii pot, de asemenea, ajuta o bucată de ouă de gătit într-un izvor fierbinte care să însoțească pâinea.

Vezi și: Ce poti face într-o excursie in Islanda?

Descopera Islanda(partea 2)

Luminile nordice, Aurora Borealis

Luminile nordice, sau Aurora Borealis, se numără printre cele mai populare atracții turistice din Islanda.

Aurorele sunt legate de vântul solar, un flux de ioni care radiază de la soare. Aceste particule devin încarcate în câmpul magnetic al pământului și se ciocnesc cu moleculele atmosferice, provocând explozii de energie, care apar ca cercuri mari în jurul poliilor.

Acest spectacol spectaculos de lumină naturală este cel mai bine admirat în locuri îndepărtate și este deosebit de impresionant în momentele de creștere a activității solare.

Desigur, nu există nici o garanție de a vedea lumina. Condițiile atmosferice și vremea trebuie să coopereze, iar cerul clar este o necesitate.

Acestea fiind spuse, dacă aveți noroc, Luminile de Nord pot fi văzute în majoritatea locurilor din întreaga Islandă, de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii aprilie.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com