Ce poti face într-o excursie in Islanda?

-- 90 -->

Ce poti face într-o excursie in Islanda?

Indiferent de perioada în care vei ajunge în Islanda, spectacolul balenelor e disponibil. Sigur, vara este cu atât mai frumos iar pe perioada lunilor calde, vei găsi excursii zilnice, inclusiv de genul ”privește balenele în soarele de la miezul nopții”.

Cei care le organizează spun că șansele de a vedea aceste mamifere fabuloase sunt de 80-95%, în funcție de perioada anului. De regulă, balenele nu se sfiesc să înoate chiar pe lângă bărci, așa că spectacolul e total.

Vezi și: Descopera Finlanda. Astăzi Vaasa

Ce poti face într-o excursie in Islanda?

Te urci într-o mașină în Reykjavik și, după 50 de minute, ajungi la gheizerul Strokkur, cel mai cunoscut și mai popular din întreaga Islanda. Dacă vrei altceva, ia în calcul că cea mai activă zonă de izvoare termale se află în partea de sud-vest a țării, în apropierea râului Hvita, și poartă numele Golden Circle.

Aici vei găsi circa 100 de gheizere dar revenind la Strokkur, “tipul” aruncă apa la o înălțime de 30 m la fiecare câteva minute, lucru care transformă această activitate naturală într-un real spectacol. În plus, poți vizita recent deschisul Centru Geysir unde poți vedea expoziții și prezentări informative de-a lungul întregului an.

Sursa: http://www.tuktuk.ro