Proiect dedicat femeilor din domeniul științei

-- 90 -->

👨‍🚀👩‍🔬 Proiect dedicat femeilor din domeniul științei ,𝐥𝐚 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐳

🔎Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, instituție de învățământ aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, este parte a unui eveniment dedicat femeilor care și-au adus contribuții deosebite la promovarea științei. Acesta este organizat de doamna profesor Elisabeta Ana Naghi, membru al Comitetului Național Român de Astronomie și NAEC-IAU ROMÂNIA.


🔗Astfel, a fost demarat proiectul „Elita feminină în știință“, desfășurat în perioada 11–25 februarie a.c., privind redarea pe pânză a unor figuri proeminente feminine care au obținut rezultate deosebite în știință. Desenele vor fi expuse în cadrul expoziției care va încheia manifestarea în școala clujeană.


🎯WOMEN IN ASTRONOMY – IAU Office of astronomy for education (Femei și fete în astronomie – Uniunea Astronomică Internațională pentru educație), a reprezentat sursa de inspirație în vederea descoperirii unor informații despre sistemul solar şi planetele sale.

Vezi și: Noi echipamente pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca

Proiect dedicat femeilor din domeniul științei


🪐💫Cu scopul de a privi spre bolta cerească și de a călători printre stele, elevii clasei a IX-a au cercetat cele patru planete telurice din sistemul solar, iar cei din a XI-a au continuat cu planetele gazoase: Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.


🌎De asemenea, o altă activitate constă în investigarea motivului pentru care planetele din sistemul solar au primit nume de zei.


🖋Contribuția doamnelor și domnișoarelor în domeniul astronomiei constituie o altă provocare, iar în acest sens, cursanții au libertatea de a-și alege personalitățile care îi fascinează, fiind prezentate cele selectate de elevii din ciclul liceal.


➡️În încheiere, se va discuta despre egalitatea de gen şi combaterea tuturor formelor de discriminare.
✅Menționăm faptul că Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat la 22 decembrie 2015 o hotărâre prin care a stabilit Ziua Internaţională a Fetelor şi Femeilor în Domeniul Științei şi al Tehnologiei.

Această zi este marcată în întreaga lume în data de 11 februarie pentru a recunoaște rolul deosebit pe care îl au persoanele de gen feminin în ştiinţă.

Sursa: Consiliul județean Cluj