Descoperă Letonia(partea 1)

-- 90 -->

Descoperă Letonia(partea 1)

Riga, Letonia


În partea de sus a meniului pentru călătorii pentru prima dată care se deplasează în Marea Baltică, Riga este, cu siguranță, una dintre marile comori urbane din regiune în
ansamblu.


Se înconjoară pe canalele râului Daugava pe marginile de nord ale țării, oferind o zonă labirintică a Orașului Vechi, care este considerată una dintre cele mai frumoase din Europa.


Aici, străzile pietruite sunt umbrite de spițele de tip pumnal din biserica puternică a Sfântului Petru, în timp ce renumitul House of the Blackheads este cu siguranță elegant după tulburarea dominației sovietice asupra orașului.

Vezi și: Descopera Norvegia (partea 3)

Descoperă Letonia(partea 1)


Art Nouveau este numele jocului în cartierele exterioare ale orașului, cu capodopere care alcătuiesc trotuarele din Alberta iela.

Și apoi – desigur – există viața de noapte legendară din Riga; o grămadă de baruri hedonistice de subsol și cluburi care găzduiesc localnicii și cerșetorii de partid și de găină.


Copilul mijlociu al regiunii Baltice este probabil cel mai faimos pentru articulațiile partidului hedonist din capitala sa glorioasă gotică și Art Deco sau fâșiile de coastă din Jurmala de-a lungul coastei.


Dar să vă înmormântați mai adânc în țara de origine a Letoniei și veți descoperi castelele teutonice, palazzosul țarist și pădurile sălbatice înverzite cu orașe bucolice.

Sursa: https://ro.topworldtraveling.com