Descopera Finlanda. Astăzi Vaasa

-- 90 -->

Descopera Finlanda. Astăzi Vaasa

Înființată în anii 1300, Vaasa era un oraș important în timpul când Suedia a condus Finlanda. Orașul original a ars în 1852 și a fost mutat la șase kilometri nord-vest, lângă un port mai bun.

Ruinele vechiului oraș sunt acum un parc gigant (Vanha Vaasa, Gamla Vasa), care merită vizita. Orașul este de aproximativ 34% vorbitor de limbă suedeză și păstrează multe legături cu Suedia.

Înconjurat de o gamă largă de cafenele, restaurante și magazine, piața mare este centrul vieții orașului. Acest oraș liniștit oferă numeroase atracții.

Vizitatorii se pot plimba de-a lungul coastei, care începe în fața orașului și se întinde de-a lungul coastelor de-a lungul coastei.

Vezi și: Descopera Finlanda. Astăzi Turku

Alte atracții includ Muzeul de Artă Modernă din Kuntsi, în jos, la port, Muzeul Ostrobothnian, Terranova Kvarken Nature Centre, Muzeul de Artă Tikanoja, si Muzeul maritim din Vaasa.

Doar la est de centrul orașului, pe o insulă, este Tropiclandia și spa tropical, un parc acvatic în interiorul unei cupole încălzite, cu piscine, tobogane și saune.

La sud de Vasa este renumitul Söderfjärden crater cauzat de un meteor cu milioane de ani în urmă. În nord se află Parcul Național Kvarken, un arhipelag sălbatic care găzduiește numeroase drumeții mari și oportunități excelente de urmărire a păsărilor.

Descopera Finlanda. Astăzi Vaasa

Vasa găzduiește, de asemenea, o serie de evenimente culturale notabile, inclusiv Noaptea artelor; Festivalul de muzică din Korsholm, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică de cameră; si Festivalul Corului Vaasa.

Vasa pretinde, de asemenea, că este cel mai însorit oraș din toată Finlanda, astfel încât puteți absorbi câteva raze pe una dintre numeroasele plaje.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com