Descopera Finlanda. Astăzi Turku

-- 90 -->

Descopera Finlanda. Astăzi Turku

Orașul Turks din sud-vestul finlandez (Åbo suedez), cel mai vechi oraș al țării și o dată capitala sa, se află pe Golful Botnic, la gura Aurajoki.

Aproximativ 5% din populație este vorbitor de limba suedeză, iar orașul atrage mulți vizitatori din Suedia învecinată.

Turku se află în zona în care succesorii vikingilor suedezi au aterizat în secolul al XII-lea și au început să cucerească ceea ce este acum Finlanda.

În 1525, orașul a primit carta municipală de la Gustavus Vasa. În 1810, sediul guvernului a fost transferat la Helsinki.În anii ’70, Turku sa transformat într-un important centru turistic.

Citeste și: Descoperă Finlanda. Astăzi Parcul Național Arheipelagul

Descopera Finlanda. Astăzi Turku

Hub-ul traficului din Turku este Piata (Kauppatori), pe malul nordic al Aurajoki. Acesta este un loc minunat pentru a veni pentru cafea și produse de patiserie.

Lângă pătrat aici sunt Teatrul suedez, acoperit cu sticlă Centrul comercial Hansa, și minunatul Biserică ortodoxă.

Stand pe partea de est a Catedrala din Piața Turku este catedrala principală, întemeiată în jurul anului 1230 și consacrată în 1290.

Este o biserică masivă de cărămidă din stil târziu romanesc, cu adăugiri gotice și renascentiste și un turn masiv, de 97 de metri, care domină orașul.

Doar în jos de catedrala de-a lungul râului, două nave vechi vele sunt ancorate – „Suomen Joutsen” acum o școală de formare pentru marinari și barca „Sigyn.

„Ambele sunt deschise publicului în timpul verii, de-a lungul malurilor râului există și o serie de vase vechi, care au fost transformate în restaurante. castel vechi.

Situat pe partea vestică a orașului Turku, în apropiere de port, castelul a fost construit în jurul anului 1300 pe o insulă la gura râului. A fost extins în secolele 16-17 și acum găzduiește Turku Muzeul Istoric.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com