Descoperă Finlanda. Astăzi Tampere

-- 90 -->

Descoperă Finlanda. Astăzi Tampere

Tampere (Suedeză: Tammerfors) este unul dintre cele mai frumoase orașe din Finlanda. A fost înființată în 1779 ca o așezare industrială și este în prezent cel de-al treilea cel mai mare oraș din Finlanda (cel mai mare oraș din Scandinavia) și orașul industrial principal al țării.

Se află între două lacuri, Näsijärvi, la nord, și Pyhäjärvi, la sud, care sunt legate de Tammerkoski, o lungime de aproximativ 900 de metri.

Tampere este cunoscut pentru viața sa culturală activă, cu un teatru în aer liber, numeroase festivaluri și echipe sportive populare.

Vezi și: Descoperă Finlanda. Astăzi Oulu

După ce Finlanda a intrat sub controlul Rusiei în 1809, dezvoltarea orașului a fost promovată de țarii; astfel, între 1821 și 1906, exporturile sale către Rusia au fost scutite de taxe vamale.

Tampere principalele industrii sunt acum prelucrarea metalelor, textile și încălțăminte. Strada principală din Tampere este Hämeenkatu, care circulă de la gară prin Piața Centrală pe bulevardul larg Hämeenpuisto.

Descoperă Finlanda. Astăzi Tampere

În pătrat este Hämeensilta (pod) cu patru statui ale unor figuri feminine de cultura finlandeza de Wäinö Aaltonen. În plus față de teatrele sale, care au o reputație internațională, oferă o gamă largă de facilități culturale și de agrement, inclusiv cele moderne Biblioteca municipală, Muzeul Lenin, numeroase parcuri și lacuri, și Särkänniemi parc de distracții.

În limitele orașului se află aproape 200 de lacuri, iar în Tampere există mai multe linii de navigație interioară, inclusiv vasele cu motor ale liniei de argint și vasele atrăgătoare, care se desfășoară pe „calea poeților”. Asigurați-vă, de asemenea, pentru a vizita vechile sate din Ruovesi și Virrat.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com