Descoperă Finlanda. Astăzi Oulu

-- 90 -->

Descoperă Finlanda. Astăzi Oulu

Oulu dulce (Uleåborg suedez) se află în apropierea capătului nordic al Golful Botnic, la gura râului Oulu. Universitatea sa înființat în 1959. În primăvară există numeroase evenimente sportive, cum ar fi concursurile de schi din zona Oulu.

Spre sfârșitul secolului al XVI-lea, regele Ioan al Suediei a construit un castel pe insula Linnansaari la gura râului Oulu, iar orașul a crescut pe această insulă, primind carta municipală în 1610. În 1822, a fost aproape complet distrusă de foc.

Orașul a fost repede reconstruit, în conformitate cu un plan pregătit de Johan Albrecht Ehrenström. În timpul secolului al XIX-lea, comerțul cu gudron a înflorit, iar orașul a prosperat în consecință.

Vezi și: Descoperă Finlanda(partea 6)

Descoperă Finlanda. Astăzi Oulu

La capătul de nord al ocupatului Kirkkokatu din Oulu se află Catedrală, construit inițial în 1770-72. În stânga intrării, un monument comemorează cei care au căzut în războiul civil din 1918. De la capătul de nord al Kirkkokatu, un pod mic duce pe insula frumoasa Parcul Ainola.

La capătul de vest al insulei este Biblioteca municipală si Muzeul Provincial. Mai la nord este Grădina Botanică, și pe insula Hupisaari, un teatru de vară.

O altă atracție turistică populară este Tietomaa Science Center la est de Grădina botanică Oulu iar în timpul verii, vizitatorii ar trebui să petreacă o dimineață la Piata cu cafea excelentă, produse de patiserie finlandeze clasice și doză de cultură.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com