Noi centre de evaluare pentru persoanele cu COVID-19

-- 90 -->

Noi centre de evaluare pentru persoanele cu COVID-19 , 𝐥𝐚 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧

🏥 La nivelul a două unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, funcționează câte un centru de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.


📢 𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘌 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘤𝘢 𝘵𝘰𝘵𝘪 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪𝘪 𝘴𝘢 𝘴𝘵𝘪𝘦 𝘤𝘢 𝘢𝘶 𝘶𝘯𝘥𝘦 𝘴𝘢 𝘢𝘱𝘦𝘭𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘵𝘶𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘢 𝘢𝘶 𝘊𝘖𝘝𝘐𝘋-19, 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘯𝘥 𝘢 𝘧𝘪 𝘦𝘷𝘢𝘭𝘶𝘢𝘵𝘪 𝘴𝘪 𝘵𝘳𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘶𝘪𝘵. 𝘔𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘥𝘦𝘤𝘢𝘵 𝘢𝘵𝘢𝘵, 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘯𝘶 𝘢𝘫𝘶𝘯𝘨𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘳-𝘰 𝘴𝘪𝘵𝘶𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘤𝘳𝘪𝘵𝘪𝘤𝘢, 𝘴𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘰𝘮𝘢𝘯𝘥𝘢 𝘴𝘰𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘪𝘯 𝘧𝘢𝘻𝘢 𝘪𝘯𝘤𝘪𝘱𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘢 𝘣𝘰𝘭𝘪𝘪, 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘥𝘦𝘤𝘪𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘶𝘵𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘢𝘤𝘦 𝘥𝘪𝘧𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦 𝘷𝘪𝘢𝘵𝘢 𝘴𝘪 𝘮𝘰𝘢𝘳𝘵𝘦.”


🏥 Centrul de evaluare amenajat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, situat pe str. Iuliu Moldovan nr. 23, funcționează de luni până vineri, între orele 07.00 și 20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 07.00 – 14.00. În cadrul acestuia se efectuează cca. 80 de evaluări pe zi, iar pacienții sunt consultați, evaluați clinic și supuși unor analize de laborator și imagistică medicală. Programările se pot face accesând pagina web a unității sanitare – www.infectioasecluj.ro/spital/, secțiunea Programări on-line Centru evaluare COVID-19.

Vezi și: Din 26 ianuarie începem vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Noi centre de evaluare pentru persoanele cu COVID-19


🏥 De asemenea, și la nivelul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, de pe str. Moților nr. 68, funcționează un centru de evaluare a copiilor infectați cu COVID-19.

Acesta este funcțional de luni până vineri, între orele 08.00 și 11.00 și are o capacitate de evaluare de 9 persoane pe zi. Detalii referitoare la modalitățile de programare se pot obține accesând site-ul instituției medicale – www.spitcocluj.ro, secțiunea Centru de evaluare Covid.


➡️ Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Persoanele care au COVID-19 se pot prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PC, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, când situația o impune, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Sursa: Consiliul județean Cluj