Descoperă Finlanda. Astăzi Hameenlinna

-- 90 -->

Descoperă Finlanda. Astăzi Hameenlinna

Hämeenlinna (denumirea suedeză Tavastehus), este situat în mod atractiv pe un lac lung, îngust, Vanajavesi. Golurile Hattelmala sunt o limită la sud de Hämeenlinna.

Orașul a fost fondat de guvernatorul suedez, Per Brahe, în 1639, pe un sit situat la nordul secolului al XIII-lea Castelul Tavastehus, pe care l-a lărgit și consolidat.

Castelul roșu de cărămidă este unul dintre reperele remarcate împreună cu Parcul Aulanko. Orașul Hämeenlinna a fost mutat pe locul actual în anul 1777.

Vezi și: Descopera Finlanda(partea 1)

Descoperă Finlanda. Astăzi Hameenlinna

Economia sa depinde în primul rând de prelucrarea lemnului, cu unele prelucrări de metale. Hämeenlinna a fost, de asemenea, locul de nastere al compozitorului finlandez Jean Sibelius (1865-1957) si al poetului Paavo Cajander (1846-1913).

În centrul orașului Hämeenlinna se află Piata (Kauppatori). În partea de est se află biserica luterană, cu o statuie de Paavo Cajander în grădinile din fața lui. În partea de sud a pieței se află Primăria.

La nord de piață vizitatorii vor găsi Muzeul Sibelius, și puțin mai departe Parcul Sibelius. Asigurați-vă că vizitați și Hämeenlinna Muzeul Istoric aproape de parc. În cele din urmă, nici o excursie la Hämeenlinna nu este completă fără o vizită la castelul de pe țărmurile Vanajavesi.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com