Alimente bogate in fibre care trebuie sa le ai in dieta zilnică

-- 90 -->

Alimente bogate in fibre care trebuie sa le ai in dieta zilnică

Alimente bogate in fibre: Fasolea verde 

Acest aliment asigura 10,5 gr fibre la 100 gr, dar si un continut important de proteine. Odata ce au fost asimilate de organism, fibrele fermentabile asigura astfel hrana diferitelor culturi de bacterii, vitale pentru buna functionare a sistemului digestiv. Studiile efectuate pe activitatea culturilor bacteriene din organism au relevat o legatura de cauzalitate clara intre microbiomele intestinale sanatoase si ratele mai mici pentru producerea diabetului. Fasolea verde poate reprezenta un aliment de baza pentru o gama variata de salate, preparate pe baza de curry sau tot felul de tocane.

Vezi și: Rețete sănătoase pentru bebeluși (partea 2)

Alimente bogate in fibre: Nautul 

Pentru a diversifica dieta bogata in fibre pe care te pregatesti sa o urmezi, poti miza si pe beneficiile nutritive ale nautului. Acest aliment este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bogate in fibre: 6,4 gr fibre / 100 gr. Mai mult decat atat, acesta mai contine si fier, vitamina B6 si magneziu. Pe baza de naut poti prepara hummus, o delicatesa libaneza extrem de apreciata la noi. 

Alimente bogte in fibre: Anghinarele 

Pe langa aportul insemnat de calciu, vitamina C si vitamina K pe care il ofera organismului, consumul de anghinare asigura si o cantitate necesara de fibre, pentru o dieta sanatoasa. Cu toate ca sa nu se bucura de o popularitate uriasa in bucataria romaneasca, afla ca acest aliment prezinta un gust unic si savuros, fiind simplu de integrat in feluri de mancare pe baza de carne la gratar, sau poate fi pregatita separat, prin fierbere. In medie, o anghinare ofera 6,9 gr fibre / 100 gr. 

Alimente bogate in fibre care trebuie sa le ai in dieta zilnică

Alimente bogate in fibre: Bananele 

Nu reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca aceste fructe descriu o lista variata de nutrienti, fiind recomandate la unison de medici si nutritionisti. Printre cei mai importanti nutrienti pe care ii poate contine o banana amintim: potasiu, magneziul si vitamina C. De asemenea, fibrele isi gasesc loc in structura nutritiva a bananelor: 3,1 gr fibre / 100 gr. Acest aliment propune o lista variata de posibilitati culinare, de la prajituri la smoothie-uri, de la salate de fructe la inghetate cu felii de banane si ciocolata. 

Alimente bogate in fibre: Migdalele

Migdalele sunt apreciate pentru savoarea unica pe care o ofera, dar si pentru faptul ca sunt alimente satioase, ce anuleaza nevoia de manca pentru o lunga perioada de timp. De aceea, sunt recomandate de nutritionisti in locul altor alimente, in cazul unor scheme concepute in jurul nevoii de a slabi. Totodata, acestea sunt bogate in vitamina E, actionand ca un antioxidant in favoarea sanatatii organismului. Nu in cele din urma, migdalele contin si fibre importante in procesul de digestie:1,5 gr fibre / aproximativ 10 migdale.  

Sursa: http://www.obio.ro