Descopera Suedia (partea 6)

-- 90 -->

Descopera Suedia (partea 6)

Sigtuna

Renumit ca fiind primul oraș din Suedia, fondat în anii 980 d.Hr., în secolul trecut al epocii vikingilor, satul idilic Sigtuna se învecinează alături Lacul Mälaren în peisajul verde luxuriant al orașului Uppland, la nord de Stockholm.

Istoria uimitoare a lui Sigtuna se găsește în bisericile medievale, ruinele, pietrele de rune și clădirile care rămân până în prezent.

De-a lungul Storgatan, care a stat mai mult de o mie de ani, sunt grupuri de magazine de tip boutique interesante, care vând modă, obiecte de design și obiecte de artizanat.

Cu mașina, Sigtuna este la doar 45 de minute de Stockholm, la 30 de minute de orașul universitar medieval Uppsala și la doar 20 de minute de Aeroportul Arlanda.

Vezi și: Descoperă Suedia (partea 5)

Descopera Suedia (partea 6)

Catedrala din Lund

Aceasta este cea mai vizitată catedrală din Suedia și una dintre cele mai vizitate locuri din provincia sudică Skåne.

 Veți înțelege de ce atunci când vă aflați în fața structurii romanice impunătoare cu turnurile sale gemene magnifice.

A fost înființată în jurul anului 1080 de regele danez Canute IV și este cea mai veche și mai frumoasă biserică romană din Suedia. Clădirea actuală datează din secolul al XII-lea.

Deasupra altarului se află o revedă magnifică din secolul al XIV-lea, lucrarea unui maestru nord-german. Criptatul este cea mai veche parte a catedralei.

Acoperișul este purtat pe stâlpi de piatră sculptat, cu figuri despre care se crede în mod tradițional că reprezintă un gigant mitic, Finn, despre care se spune că a construit catedrala.

În coridor este faimosul secol al XIV-lea ceasul astronomic cu figuri ale celor Trei Regali, care apar două ori pe zi, la prânz și la ora 15:00, în zilele de lucru și în zilele de duminică, la orele 13:00 și 15:00.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com