Retete sănătoase pentru bebeluși (partea 3)

-- 90 -->

Retete sănătoase pentru bebeluși (partea 3) . Descoperă ce îi mâncare sănătoasa îi poți da copilului tau.

Cartof dulce cu piureuri de fructe și decor de ananas

Este o rețetă perfectă pentru un prânz sățios, care se prepară ușor și are multiple beneficii pentru nutriția bebelușului.

Preparatul este bun datorită aromei delicioase a cartofului copt și nutrienților din piureurile de fructe bio, disponibile într-o gamă largă de combinații sănătoase și aromate.

Se pune la copt un cartof dulce mic, apoi, se mărunțește cu ajutorul unei furculițe și se amestecă ușor cu două lingurițe de piure de fructe.

Opțional, se poate adăuga o linguriță de iaurt natural, care să echilibreze gustul dulceag al compoziției. Decorează cu trei-patru cubulețe de ananas, pe care bebelușul le va aprecia cu siguranță, pentru că au o aromă nouă, irezistibilă.

Vezi si: Rețete sănătoase pentru bebeluși (partea 2)

Retete sănătoase pentru bebeluși (partea 3)

Budincă de chia cu banane

Aceasta este o rețetă recomandată pentru mic dejun sau gustare și reprezintă o sursă de sănătate, datorită numeroaselor beneficii ale semințelor de chia: sursă de fibre, proteine, acizi grași esențiali, aminoacizi, antioxidanți, vitamine și minerale. 

Se pun la hidratat semințele de chia în lapte și se țin la frigider până a doua zi. Se coace o banană în cuptor și se pasează ușor.

Se amestecă, apoi, într-o tigaie împreună cu o linguriță de piure de fructe bio și se lasă un minut pe foc, să se omogenizeze și să prindă o nuanță ușoară de caramel. După ce se răcește, se toarnă peste budinca formată din semințele de chia cu lapte.

Bebelușii vor fi încântați de aceste bunătăți cu piureuri de fructe bio, iar mesele și gustările vor deveni un moment plăcut, așteptat pentru gusturi și texturi noi, cremoase și delicioase. 

Sursa: http://www.obio.ro