Descoperă Suedia(partea 3)

-- 90 -->

Descoperă Suedia(partea 3)

Canalul Göta

Deseori descrisă ca fiind cea mai mare fată de inginerie a Suediei, canalul datează de la începutul secolului al XIX-lea și are o lungime de 190 de kilometri.

Este acum una dintre atracțiile turistice prețioase ale țării și oferă o perspectivă unică asupra regiunii suedeze.

În plus, prin conectarea cu lacuri Vänern și Vättern si Canalul Trollhätte, face parte dintr-o legătură de apă tot drumul de la Stockholm, în nord-est, până la Gothenburg, în sud-vest.

Vezi și: Descoperă Suedia(partea 2)

Dispunând de 47 de poduri și 58 de încuietori, canalul se întinde de la Sjötorp la Lacul Vänern până la Söderköping pe Marea Baltică.

Există o gamă de vase de croazieră pentru pasageri sau puteți închiria o barcă și puteți experimenta canalul în felul dvs.

Descoperă Suedia(partea 3)

Primăria orașului Stockholm

Una dintre cele mai renumite clădiri din Suedia, Primăria din Stockholm a fost construită între 1911 și 1923, folosind o uimitoare opt milioane de cărămizi.

Este considerat unul dintre cele mai bune exemple de romantism național, proiectat de arhitectul Ragnar Östberg.

Turnul înalt de 106 metri este înconjurat de trei coroane. Un turneu foarte informativ descrie o parte din istoria sa, precum și informații despre Premiul Nobel, care este prezentat aici în fiecare an.

În turneu, veți vedea Blå Hallen, Sala Albastră, unde este ținută cina Nobel, și Gyllene Salen, Sala de Aur, căptușită cu 18 milioane de dale de mozaic de aur.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com