Locuri de vizitat în Timișoara (partea 4)

-- 90 -->

Locuri de vizitat în Timișoara (partea 4). Îți prezentăm ce locuri poți vizita in principalele orașe din România.

Parcul Rozelor

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Timișoara, mai ales în timpul verii, deoarece aici este o adevărată expoziție a diferitelor soiuri de trandafiri. Parcul se întinde pe o suprafață de 37.000 mp și poate fi văzut chiar și după malul Begăi.

Castelul Huniade – Muzeul Banatului

Este cea mai veche clădire din Timișoara ce a fost construită între anii 1443 și 1447 de către Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui castel vechi din secolul al XIV-lea.

Castelul a fost numit Complexul Muzeal Județean Timiș în perioada comunismului ceaușist, iar astăzi găzduiește Muzeul Banatului și cele trei secții ale sale: Istorie, Arheologie și Științele Naturii.

Vezi și: Locuri de vizitat în Timișoara (partea 3)

Locuri de vizitat în Timișoara (partea 4)

Biserica romano-catolică Millenium

Cea mai mare biserică romano-catolică a orașului care iese în evidență datorită dimensiunilor impozante.

Are o cupolă de 45 de metri și două turnuri de 65 de metri înălțime. Denumirea bisericii are legătură cu comemorarea unui mileniu de la așezarea poporului maghiar pe aceste meleaguri.

Palatul Baroc – Muzeul de Artă

Cunoscut și sub denumirea de Palatul Vechii Prefecturi, Palatul Baroc este construit încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea în Piața Unirii și a servit drept reședință guvernatorului Banatului.

Clădirea a fost ridicată în stil baroc și are elemente decorative inspirate din arhitectura vieneză , ba chiar aspectul său este similar cu cel al Palatului Kinsky din capitala Austriei.

Așadar, dacă îți plănuiești o vacanță în România, bifează și cele mai frumoase obiective turistice în Timișoara.

Sursă foto: Shutterstock.com

Sursa: http://www.libertatea.ro