Descoperă Suedia(partea 2)

-- 90 -->

Descoperă Suedia(partea 2)

Arhipelagul Stockholm

Stockholm este deseori denumit Veneția Nordului. Apa este peste tot, și aproximativ 30.000 de insule se află în arhipelagul minunat al Stockholmului (skärgården).

Clădirile distinctive de lemn roșu și galben ocupă unele insule, în timp ce altele rămân total nealterate. O excursie pe apă, fie în și în jurul orașului, fie la unul dintre insule, ar trebui să fie pe lista ta.

Multe tururi includ prânzul sau cina și toate oferă un punct unic de vedere al orașului. Hop-on opțiuni de oprire sunt disponibile, de asemenea.

VEZI SI: Descoperă Suedia(partea 1)

Descoperă Suedia(partea 2)

Kiruna și Hotelul de gheață

Împărțind aceeași latitudine cu Groenlanda centrală, Kiruna este cel mai nordic oraș din Suedia. Este, de asemenea, orașul-șef al celei mai mari comune din țară, care se învecinează cu Norvegia și Finlanda.

Soarele de la miezul nopții este vizibil aici de la mijlocul lunii mai până la jumătatea lunii iulie. Inițial o așezare Lapp, orașul a început să se dezvolte atunci când mineritul minereului de fier a început în jurul anului 1900. Incredibil, datorită slăbiciunii cauzate de minerit, întregul oraș este mutat încet spre nord-vest la poalele Muntelui Luossavaara.

Prima lume a fost vreodată Hotelul de gheață la Jukkasjärvi este la aproximativ 17 kilometri în afara orașului.

Hotelul, cu camerele și mobilierul său uimitor, este re-creat în fiecare an într-un nou design, construit din gheață în râul Torne.

În timpul verii, acesta este un centru pentru raftingul fluvial, în picioare în paddleboarding, pescuit și canotaj.

Cel mai înalt munte din Suedia, Kebnekaise, este la 90 km vest de Kiruna și 95 km nord-vest Parcul național Abisko, unde Calea ferată din Laponia merge de la vest la Narvik pe coasta norvegiană.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com