Cele mai bune cărți de dragoste contemporane (partea 2)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de dragoste contemporane (partea 2)

MĂTUȘA JULIA ȘI CONDEIERUL DE MARIO VARGAS LLOSA

Povestea e una destul de neobișnuită – un condeier, Marito, un alter ego al autorului dacă acceptăm să mergem pe pista autobiografică, îndrăgostit la optsprezece ani de mătușa cu mult mai în vârstă decât el.

De aici complicațiile sociale și morale, dar și intensitatea poveștii de dragoste, toate necunoscutele și contrastele, farmecul iubirii adolescentine.

Mătușa Julia și condeierul, o carte de dragoste incomodă, senzuală, cu toate încurcăturile amorului și narațiunii specifice literaturii sud-americane și lui Llosa însuși.

Acțiunea romanului se petrece în Peru, prilej încă o dată pentru Llosa să introducă detalii ale vieții sociale și politice, tensiuni etnice. Nu lipsesc nici umorul și ironia, care fac din roman o poveste de dragoste încântătoare.

Vezi și: Cele mai bune cărți de dragoste contemporane (partea 1)

Cele mai bune cărți de dragoste contemporane (partea 2)

IUBIRI CARAGHIOASE DE MILAN KUNDERA

Iubiri caraghioase îmbină 7 povești concentrate în jurul aceleiași teme – dragostea. Fiecare poveste este un studiu asupra relațiilor dintre oameni și a complexităților care însoțesc orice legătură emoțională.

Protagoniștii sunt dintre cei mai diferiți, de la tineri, la oameni în vârstă și cupluri divorțate care reflectează asupra posibilităților ratate și speră la o nouă șansă.

Printre cele mai frumoase cărți de dragoste contemporane, Iubiri caraghioase te va cuceri cu povești de dragoste bine conturate, cu întrebări și lecții despre erotism, cu cinism și umor.

Sursa: http://www.carturesti.ro