Rețete sănătoase pentru bebeluși(partea 1)

-- 90 -->

Rețete sănătoase pentru bebeluși(partea 1)

Piureuri de fructe și cereale

Cea mai simplă rețetă pentru mic dejun sau gustare este și cea mai ofertantă.

Se amestecă într-un bol 4 lingurițe de cereale bio și 2 lingurițe de piure de fructe bio și se omogenizează cu ajutorul unei lingurițe.

Beneficiile acestei rețete sunt multiple: există zeci de combinații de piureuri de fructe bio și cereale pentru bebeluși.

Poate fi servită la temperatura camerei sau încălzită. În plus, se poate păstra frigider, dacă puiul nu a mâncat tot și mai vrea restul de porție la gustare. 

Vezi și: Descoperă băuturi sănătoase!

Rețete sănătoase pentru bebeluși(partea 1)

Orez cu piureuri de fructe 

Această rețetă este recomandată pentru un mic dejun sățios, care să-i ofere bebelușului energie pentru joaca de peste zi. Are un gust dulceag, plăcut, pe care bebelușul îl va aprecia cu siguranță.

Se prepară simplu și rapid: este nevoie de o două linguri de orez, o lingură de piure de fructe bio și o linguriță cu zeamă de portocale, proaspăt stoarsă.

Se fierbe orezul, iar, când este gata se răstoarnă în castronaș. Se amestecă apoi cu piureul de fructe și se omogenizează cu ajutorul sucului de portocale.

Beneficiul acestei rețete, pe lângă conținutul nutrițional echilibrat, este varietatea de piureuri de fructe bio disponibile.

Astfel, mămica poate alege în fiecare zi alte fructe, iar micuțul va descoperi gusturi noi și va vedea ce-i place mai mult să mânănce.

Sursa: http://www.obio.ro