Locuri de vizitat în Timișoara (partea 2)

-- 90 -->

Locuri de vizitat în Timișoara (partea 2). Descoperă alături de noi ce poți vizita in fiecare oraș important din România.

Piața Traian

Denumită și Piața Plângerii, locul este înconjurat de clădiri istorice și a fost proiectat de inginerii militari care și-au dorit să facă o replică mai mică a Pieței Unirii.

Piața Traian este situată în centrul cartierului istoric Fabric și găzduiește concerte de muzică, dar și evenimente culturale ale orașului.

Muzeul Satului Bănățean

Acesta este considerat singurul muzeu cu profil etnografic din România și cuprinde toate elementele tradiționale ce compun satul așa cum era el cunoscut odinioară.

Muzeul Satului Bănățean este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Timișoara, deoarece aici se pot vedea o mulțime de obiecte tradiționale precum războaie de țesut, haine tradiționale, instrumente de olărit și multe altele.

Citeste și: Locuri de vizitat in Timișoara(partea 1)

Locuri de vizitat în Timișoara (partea 2)

Bastionul Maria Theresia

Aflat în zona centrală a orașului, Bastionul a fost construit în stil baroc și este cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a orașului Timișoara.

În trecut, scopul acestuia a fost de a apăra cetatea, iar astăzi reprezintă un pasaj de trecere pentru mașini și pietoni.

Este o zonă de atracție a orașului deoarece locul găzduiește și câteva restaurante, expoziții ale Muzeului Banatului și spații comerciale

Sursa: http://www.libertatea.ro