Descoperă Suedia(partea 1)

-- 90 -->

Descoperă Suedia(partea 1)

Muzeul Vasa

Muzeul Vasa din Stockholm este cel mai popular muzeu din Suedia și atrage anual aproximativ un milion de vizitatori.

Peste 20 de milioane de persoane au vizitat de la deschiderea muzeului în 1990 și nu este greu de văzut de ce. În 1628, mândria flotei imperiale suedeze, nava de luptă Vasa, sa scufundat în călătoria sa de primăvară.

Nava se afla sub apele înghețate timp de mai mult de trei secole până când, în 1961, a avut loc o operațiune de salvare incredibil de ambițioasă.

Acum, vizitatorii din întreaga lume vin să vadă această capsulă de timp fascinantă. Muzeul este destinat turiștilor de toate naționalitățile. O vizită la Vasa, care găzduiește zece expoziții separate, este o zi în sine.

Vezi și: Descoperă Danemarca (ultima parte)

Descoperă Suedia(partea 1)

Skansen și Djurgården

Skansen, cel mai vechi muzeu în aer liber din lume, este un sat istoric format din case și ferme din toată Suedia, reprezentând atât cultura rurală, cât și cea urbană, în diferite perioade, între anii 1720 și 1960.

S-au adunat aici biserici, școli, conacuri, magazine, mori, case de muncitori, magazine de artizanat (inclusiv bindere de carte, magazin de tipărire, pantofi, tinichigerie, pieptene și sticlă) reni, și o serie de ferme.

Aceste case, ferme și ateliere sunt locuite de interpreți costumați, care desfășoară munca de zi cu zi, demonstrând meseriile și abilitățile, precum și îndeplinirea sarcinilor de uz casnic și de fermă.

O grădină zoologică include animale originare din Suedia, precum și secțiuni pentru animale exotice și grădini zoologice pentru copii.

CITEȘTE ȘI: Descoperă Belgia(partea 6)

Skansen este situat în imensul parc urban Djurgården, un loc favorit pentru localnici, mai ales vara.

De-a lungul timpului sunt cafenele tradiționale, restaurante, snack-baruri și chiar hoteluri.

Inchirierea de canoe și biciclete sunt de asemenea disponibile dacă vă simțiți energic. 

Abba Muzeul pot fi găsite aici, împreună cu Gröna Lund parc de distractii. Puteți lua un feribot de la Gamla Stan sau Slussen sau puteți lua un tramvai sau un autobuz din Norrmalmstorg.

Alternativ, parcul este o plimbare plăcută la 15 minute de mers pe jos de centrul orașului. Opriți-vă de Centrul pentru vizitatori din Djurgården pentru mai multe informații.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com