Descoperă Danemarca (partea 5)

-- 90 -->

Descoperă Danemarca (partea 5)

Sonderho, Insula Fano

Acest sat pitoresc situat în dunele din Insula Fano, cea mai nordică insulă din Marea Wadden și parte a Parcului Național al Mării Wadden, a fost numit cel mai frumos oraș al Danemarcei.

Mergând pe străduțele înguste și strâmbe, aliniate cu case vechi minunate, se simte ca și cum ai fi pășit într-o altă perioadă, când Sonderho era principalul oraș maritim de pe coasta de vest Jutlandică.

Bucurați-vă de o plimbare plăcută, apăsând în locuri interesante precum Muzeul de Artă Fanø, moara (Hannes hus, Sønderho Mølle) și Biserica Sønderho (kirke).

Ați putea dori, de asemenea, să combinați o călătorie aici cu zonele umede ale parcului național care înconjoară insula și să vizitați unele orașe precum capitala, Nordby.

De pe promenadă aici, puteți privi păsările vadului și puteți urmări sigiliile care adesea se așază în jurul unui bar de nisip în apropiere.

Vezi și: Descoperă Danemarca (partea 4)

Descoperă Danemarca (partea 5)

Orașul vechi Dragor

Deși orașul Dragoste din Insula Amager este la doar o scurtă distanță de mașină de Copenhaga, se pare că lumea este departe de agitația marelui oraș.

Acest sat prietenos și relaxat datează din secolul al XII-lea și a fost odată unul dintre cele mai importante porturi de pescuit ale țării.

Trecutul său maritim este sărbătorit la Muzeul Dragor și Ziua Herringului, un festival de fructe de mare și muzică care se organizează anual în august.

Pe tot parcursul anului vă puteți bucura căutând magazinele și galeriile de artă care aliniază strada principală, minunându-vă de casele destul de galbene cu acoperișuri de țiglă roșie și de a explora muzeele locale din zona portului.

Amatorii de istorie nu vor dori să lipsească Amagermuseet, un muzeu istoric situat în două case de ferme vechi, care detaliază istoria olandeză a imigrării pe insulă.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com/