Cele mai bune cărți de dragoste (partea 4)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de dragoste (partea 4)

MARELE GATSBY DE F. SCOTT FITZGERALD

Marele Gatsby spune o poveste tragică, plină de pasiune și dramă, fiind în același timp o radiografie a societății americane în Epoca Jazzului.

Romanul are în centru povestea de dragoste dintre Jay Gatsby și Daisy Buchanan, pe fundalul anilor 1920, o perioadă răsunătoare, încununată de petreceri grandioase, șampanie, muzică și opulență.   

Marele Gatsby este povestea unei iubiri devoratoare împletită cu dorința ascensiunii sociale și urmările îmbogățirii peste noapte.

Vezi si: Cele mai bune cărți de dragoste(partea 3)

Cele mai bune cărți de dragoste (partea 4)

ANNA KARENINA DE LEV TOLSTOI

Anna Karenina, gravitează în jurul fermecătoarei Anna, prinsă între normele sociale care cer să-i rămână fidelă soțului ei, Karenin, și dorința mistuitoare de a fi cu un alt bărbat, chipeșul conte Vronski.

Contrastul dintre cupluri oferă cititorului șansa de a pătrunde în lumea intimă, ascunsă a personajelor, în mijlocul dorințelor, tulburării și neîmplinirilor lor.

Anna Karenina este un personaj tragic, pasional, aflat în căutarea adevărului și sensului, într-o luptă continuă cu sine și cu lumea din jur, trăind o poveste de dragoste care nu menajează.

sursa: http://www.carturesti.ro