Numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor incepe sa fie apelat de clujeni!

-- 90 -->

Numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor incepe sa fie apelat de clujeni!

📞𝟭𝟭𝟵, 𝗻𝘂𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝘂𝗻𝗶𝗰 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁 𝗰𝗮𝘇𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗮𝗯𝘂𝘇 𝗶𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝗲 𝘀𝗮 𝗳𝗶𝗲 𝗮𝗽𝗲𝗹𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗰𝗹𝘂𝗷𝗲𝗻𝗶

📍 Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat, împreună cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, o analiză a activității derulate de noul serviciu de call center destinat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor – 📞119.


📢 𝘼𝙡𝙞𝙣 𝙏𝙞𝙨𝙚, 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙙𝙞𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚 𝘾𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙅𝙪𝙙𝙚𝙩𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙡𝙪𝙟: „𝘐𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦, 𝘢𝘮 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘵 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘴𝘪 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘶 𝘴𝘢 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘢 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘮. 𝘊𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘯𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘮 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘢 𝘯𝘶𝘮𝘢𝘳𝘶𝘭 𝘶𝘯𝘪𝘤 📞119 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘤𝘶𝘯𝘰𝘴𝘤𝘶𝘵 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘪 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘪𝘪 𝘴𝘢 𝘢𝘪𝘣𝘢 𝘰 𝘴𝘢𝘯𝘴𝘢 𝘪𝘯 𝘱𝘭𝘶𝘴 𝘭𝘢 𝘰 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘢𝘳𝘪𝘦 𝘯𝘰𝘳𝘮𝘢𝘭𝘢”.


Pe parcursul primelor două săptămâni de funcționare în cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj a dispeceratului acestui serviciu telefonic, au fost recepționate 57 de apeluri, marea majoritate a problemelor semnalate fiind deja soluționate.

În același timp, trei dintre aceste cazuri, din care două legate de cerșetorie și unul referitor la violență în școală, sunt în curs de a fi soluționate de către specialiștii Direcției.

Citește și: 119, numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor

Numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor incepe sa fie apelat de clujeni!

Cele mai multe apeluri, respectiv 83,4% dintre acestea, au provenit de la persoane adulte, restul de la minori și profesioniști din domeniul social.


În ceea ce privește problemele soluționate, cele mai multe au vizat abuzul sexual, respectiv cel emoțional.

Totodată, au existat apeluri care au semnalat nevoia acordării de consiliere psihologică, precum și două apeluri care au impus intervenția echipei mobile pentru verificarea, la fața locului, a stării de fapt sesizate.


Având în vedere noutatea acestui număr telefonic unic la nivel național, au existat și o serie de apeluri care nu au făcut obiectul de activitate al 📞Tel Verde 119, respectiv apeluri efectuate în mod eronat și datorate, în special, curiozității legate de modul în care funcționează serviciul.


Reamintim faptul că, prin apelarea numărului 📞119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, pot fi raportate, în regim non-stop, toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, inclusiv bullying, respectiv toate situațiile care nu necesită intervenția imediată a autorităților specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112.

Sursa: Consiliul județean Cluj