Descoperă Danemarca (partea 4)

-- 90 -->

Descoperă Danemarca (partea 4)

Ribe

Cel mai vechi oraș al Danemarcei se află pe țărmurile din sud-vestul pitoresc Jutland. Acasă este un fascinant muzeu viking viu și un centru medieval bine conservat. Fondată la începutul secolului al VIII-lea, magnifică Catedrală Ribe, construită în 860, este încă în prezent și oferă vederi uimitoare de la turnul său.

Alte atracții includ Wadden Sea Center (Vadehavscentret), unde puteți afla despre noul parc național al Mării Wadden din țară, puteți vizita mlaștini, priviți la mare sau faceți o excursie pe insula Mando.

Orașul este deosebit de pitoresc cu străzile sale pietruite, casele fermecătoare și portul frumos și găzduiește, de asemenea, o serie de evenimente culturale populare, cum ar fi Ribe Wine Festival și Ribe Jazz Festival.

Vezi și: Descoperă Danemarca (partea 3)

Descoperă Danemarca (partea 4)

Ebeltoft

Acest oraș pitoresc de străzi pietruite, case vechi strâmbe și cozi înflorite în primăvară, este acasă la Jylland, unul dintre cele mai mari nave de război din lemn din lume.

Ebeltoft în sine este adesea citat drept una dintre cele mai frumoase destinații ale Danemarcei. Deși ar fi ușor să-l greșești pentru un oraș adormit pe litoral, în special în vară, străzile prind viață cu muzică și miile de vizitatori care ajung să se bucure.

De asemenea, turiștii vin de la mare distanță pentru a vedea fregata și micuța primărie perfectă a orașului din 1789, care a fost transformată într-un muzeu complet cu temnița originală, ajunsă printr-o ușă capcană din podeaua sălii de recepție.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com