Descoperă Danemarca (partea 3)

-- 90 -->

Descoperă Danemarca (partea 3)

Insula Mon

Insula Mon, situată la doar câteva ore la sud de Copenhaga, găzduiește cele mai înalte stânci albe din Danemarca și unele dintre cele mai dramatice peisaje ale sale.

Explorați satele pitorești, magazinele de artizanat și bisericile vechi cu fresce și bucurați-vă de plimbări pe plaje frumoase, care includ de la mici golfuri secrete până la întinderi de nisip.

Alte atracții turistice includ Castelul Liselund, cu grădina sa romantică superioară, și Geocenter Mons Klint, un muzee interesante, cu o mulțime de activități pentru copii.

Vezi si: Descoperă Danemarca (partea 2)

La stâncile de cretă albă, care au fost create din scoicile animalelor și plantelor minuscule care se așază pe ceea ce era un fond tropical în urmă cu 75 de milioane de ani, puteți merge chiar și la vânătoare de fosile.

Doar aduceți un ciocan și un dalta, și daltați departe – cele mai comune fosile sunt belemnite, deși se pot găsi și altele.

Descoperă Danemarca (partea 3)

Kvaerndrup, Insula Funen

Cea de-a treia insulă a Danemarcei este locul de naștere al unuia dintre cei mai iubiți autori ai țării, Hans Christian Andersen.

„Insula de grădină” așa cum este numită, este alcătuită din livezi, dealuri ușoare, halde și case de pădure, pe jumătate din lemn, și oferă șansa de a vizita castele, grădini publice și conacuri.

Faceți o plimbare prin vechiul cartier pietruit din Odense, unde s-a născut faimosul autor și vizitați Muzeul Hans Christian Andersen.

O parte a muzeului se află în casa în care se presupune că s-a născut Andersen și are o colecție impresionantă din viața și vremurile sale, inclusiv mobilierul de epocă și multe desene și agrafe de hârtie pentru care este renumit acasă.

Un alt punct culminant este Castelul Egeskov, unul dintre castelele de apă renascentiste cele mai bine conservate din Europa, care datează din 1554.

Situat într-un parc pitoresc, include un labirint, plimbări printre treetops și un muzeu auto veteran, muzeu de jucării și multe altele.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com