Cele mai bune cărți de dragoste (partea 2)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de dragoste (partea 2)

FEMEIA LA TREIZECI DE ANI DE HONORÉ DE BALZAC

Femeia la treizeci de ani urmărește destinul unei frumoase doamne din înalta societate franceză din secolul al XIX-lea.

Julie d’Aiglemont visează la o dragoste ideală, însă nu are și norocul de a o trăi, iar viața ei devine un amalgam de pasiune, eșec și decizii distructive.

Prin acest roman de dragoste, Balzac nu urmărește idealismul romantic. Dimpotrivă, oferă cititorilor o poveste care descrie fără ascunzișuri cruntele realități ale vieții.

O poveste tristă și emoționantă, care ne amintește că viața noastră este suma propriilor decizii.

Vezi si: Cele mai bune cărți de dragoste (partea 1)

Cele mai bune cărți de dragoste (partea 2)

LOLITA DE VLADIMIR NABOKOV

Abordând un subiect controversat, romanul ne face să pătrundem în zonele tulburi ale ființei, acolo unde obsesia și smerenia se întâlnesc, acolo unde frumusețea ia nenumărate forme și unde dragostea trece dincolo de judecată.

O poveste de iubire ce transcende timpuri, transcende rațiunea, moralitatea, reciprocitatea. Humbert este un maniac, un artist, un nebun, iar viața lui devine întru totul definită de Lolita.  

Lolita e un roman care a fermecat milioane de cititori, o poveste de dragoste neconvențională, una care a revoltat și contrariat realitatea epocii în care a apărut, dar care a îmbogățit infinit realitatea de sine stătătoare a literaturii, acolo unde căutarea și îndoiala sunt singurele norme.  

sursa: http://www.carturesti.ro