Cele mai bune cărți de dragoste (partea 1)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de dragoste (partea 1)

PE ARIPILE VÂNTULUI DE MARGARET MITCHELL

În fascinantul univers al acestei cărți de dragoste descoperim relații încâlcite de familie, suferință, iubire, trădare, curaj și multă frumusețe.

Circumstanțele sunt cele care îi apropie, dar și cele care îi despart pe protagoniști, povestea lor fiind la fel de actuală acum ca și cu secole în urmă: doi oameni dârzi, neînduplecați, care nu suportă să fie despărțiți, dar totodată nu îndură nici să fie împreună.  

Pe aripile vântului, distinsă cu premiul Pulitzer, spune o poveste de dragoste copleșitoare, care a cucerit milioane de cititori în întreaga lume și care a adus-o în inimile noastre pe încăpățânata și fermecătoarea Scarlet O’Hara (e drept că aproape nu o mai putem desprinde de Vivien Leigh).

Cu o poveste sortită nenorocului și un triunghi amoros încurcat între Scarlet O’Hara, Rhett Butler și Ashley Wilkes, Pe aripile vântului este una dintre cele mai frumoase cărți de dragoste din toate timpurile.

Vezi și: Cele mai bune cărți de aventura(partea 7)

Cele mai bune cărți de dragoste (partea 1)

LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI DE EMILY BRONTË

E adevărat că dragostea învinge tot? Că e tot ce ai nevoie? Poate fi dragostea distructivă, manipulatoare și te poate împinge la gesturi extreme?

Catherine Earnshaw și Heathcliff iubesc intens, aproape demonic, iar emoțiile lor violente, nimicitoare chiar, au făcut din unicul roman a lui Emily Bronte o lectură care continuă să farmece generații de cititori.

Prin superbul roman de dragoste gotic La răscruce de vânturi, Emily Brontë construiește o poveste de iubire pe cât de profundă, pe atât de întunecată.

Cartea este o aventură în obscuritate, iar Emily Brontë ne arată că a fi îndrăgostit nebunește poate însemna uneori chiar asta – ca dragostea să te aducă în pragul nebuniei.

Sursa: http://www.carturesti.ro