Cele mai bune cărți de aventura(partea 7)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de aventura(partea 7)

ROBINSON CRUSOE DE DANIEL DEFOE

Dornic de aventură și necunoscut, tânărul Robinson Crusoe nu ia în seamă sfatul tatălui său și pornește spre tărâmuri îndepărtate și ajunge naufragiat pe o insulă pustie.

În cei 28 de ani pe care îi petrece departe de civilizație, Robinson are parte de pățanii de tot felul, de la altercații cu pirați sau canibali, la rebeliuni și acte de eroism care se sfârșesc cu prietenii pe viață.  

Chiar și peste 300 de ani de la publicare, Robinson Crusoe rămâne o carte care încântă cititorii și trezește dorul de ducă și de aventură. 

vezi și: Cele mai bune cărți de aventura (partea 6)

Cele mai bune cărți de aventura(partea 7)

LUMEA DISPĂRUTĂ DE ARTHUR CONAN DOYLE

După ce este refuzat de femeia de care este îndrăgostit pentru că nu are destul spirit de aventură, tânărul jurnalist Edward Malone pornește alături de controversatul profesor Challenger în aventura vieții sale – aventură ce are ca scop explorarea unei lumi dispărute, unde pterodactilii și alte creaturi preistorice trăiesc libere. 

Conan Doyle, scriitorul din spatele seriei Sherlock Holmes, demonstrează prin Lumea dispărută că este la fel de iscusit în scrierea romanelor de aventuri cum este și în a celor polițiste. Fanii Jurassic Park, iubitorii de science fiction, și, în general, toți cei care apreciază o aventură bine construită, vor iubi această carte. 

Jane Eyre, protagonista emblematică a lui Charlotte Bronte spunea că “este inutil să spui că ființele omenești ar trebui să se mulțumească doar cu liniște. Ele au nevoie de acțiune și dacă nu o pot găsi, o creează”. Și ce metodă mai bună să găsești acțiune decât în cărțile de aventură?

sursa: http://www.carturesti.ro