Locuri de vizitat în Brașov ( partea 1)

-- 90 -->

Locuri de vizitat în Brașov ( partea 1)

Piața Sfatului – cel mai vizitat loc din Brașov

Dacă ajungi în Brașov nu ai cum să ratezi o plimbare în Piața Sfatului. Este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Brașov și datorită faptului că aici sunt organizate foarte des evenimente artistice, culturale, concerte în aer liber, târguri etc.

În Piața Sfatului din Brașov era organizat anual spectacolul și concursul muzical „Cerbul de Aur”. Situată chiar în centrul orașului, Piața Sfatului este și o zonă pietonală unde te poți plimba, relaxa la terase ori face cumpărături.

Vezi si: Locuri de vizitat in împrejurimile Sibiului

Locuri de vizitat în Brașov ( partea 1)

Casa Negustorilor – cunoscută și sub numele de Casa Hirscher

Cu o arhitectură excepțională, Casa Negustorilor datează de la mijlocul secolului al XVI-lea; pe vremuri, acolo era locul unde negustorii se strângeau și își vindeau mărfurile.

Ulterior, Casa Negustorilor a devenit un complex turistic, iar acum este unul dintre obiectivele turistice importante ale orașului Brașov des vizitat de turiști din toată lumea.

Clădirea este spectaculoasă, deoarece are o lungime de peste 65 de metri și este alcătuită din două pavilioane separate și o curte interioară. Obiectivul turistic din Brașov ocupă primul loc între construcțiile civile ale orașului din secolul XVI.

Sursa: http://www.libertatea.ro