Cele mai bune cărți de aventura (partea 6)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de aventura (partea 6)

AVENTURA ARCTICĂ DE PETER FREUCHEN

Aventura arctică este o incursiune reală într-o lume ostilă, dar maiestuoasă. Cu o onestitate brutală, Freuchen schițează un portret al Groenlandei, așa cum a văzut-o el în cei 15 ani pe care i-a trăit printre inuiți: cu schimburi de neveste, călătorii cu sania, vânători de balene și urși polari, amputări fără anestezie, morți, sacrificii, situații extreme și multe alte aventuri care, pentru cei mai mulți dintre noi par desprinse din tărâmul fantasticului, dar pentru inuiți fac parte din viața de zi cu zi. 

Aventura arctică este o carte pentru cei care vor să afle mereu ceva nou despre viața și cultura altor popoare. Toate fațetele personalității lui Peter Freuchen – explorator arctic, actor, antropolog și scriitor – se regăsesc în această carte plină de aventuri și peripeții, care este deopotrivă un jurnal de explorator, dar și un veritabil studiu antropologic despre viața și cultura oamenilor Nordului. 

Vezi si: Cele mai bune cărți de aventura (partea 5)

Cele mai bune cărți de aventura (partea 6)

CEI TREI MUSCHETARI DE ALEXANDRE DUMAS

Romanul clasic al lui Alexandre Dumas, Cei trei muschetari, nu poate lipsi de pe listele celor mai memorabile cărți de aventuri pentru copii, adolescenți și adulți deopotrivă.

Tânărul D’Artagnan se alătură celor mai celebri muschetari, Athos, Porthos și Aramis. Împreună, aceștia  pornesc într-o serie de aventuri care încep de la prințese și dueluri și se termină cu spionaj, intrigi și conspirații. 

Cei trei muschetari te transpune în lumea nobililor cavaleri din Evul Mediu, unde aventurile de școală veche se țin lanț, iar romantismul, acțiunea, sarcasmul și umorul sunt presărate iscusit pe fiecare pagină. 

sursa: http://www.carturesti.ro