Locuri de vizitat in împrejurimile Sibiului

-- 90 -->

Locuri de vizitat in împrejurimile Sibiului

Castelul de Lut Valea Zânelor

Unul din cele mai populare locuri de vizitat în apropiere de Sibiu, Castelul de Lut Valea Zânelor este situat în Porumbacu de Sus, la circa jumătate de oră de mers cu mașina.

Odată ajunși aici, ai impresia că pătrunzi într-un tărâm al poveștilor și basmelor. Locul este ideal pentru a-l vizita împreună cu copiii, dar și adulții care vor să-și aducă aminte de copilărie vor trăi aici o experiență de neuitat.

Transfăgărășanul

Dacă ajungi în Sibiu cu mașina, trebuie neapărat să mergi pe Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România, care a atras atenția producătorilor celebrei emisiuni Top Gear.

Drumul măsoară aproximativ 151 km și face parte din DN 7C, drum ce începe din județul Argeș, sat Bascov, de lângă Pitești și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov.

Dacă vrei să ajungi pe Transfăgărășan, trebuie să știi că circulația este deschisă doar în intervalul 1 iulie – 31 octombrie, în fiecare an.

Din 1 noiembrie până în 30 iunie traseul este închis. Viteza recomandată pentru a circula cu mașina pe Transfăgărășan este de 40 km pe oră, viteza impusă din cauza numeroaselor serpentine.

Vezi și: Locuri de vizitat în Sibiu (partea 5)

Locuri de vizitat in împrejurimile Sibiului

Ocna Sibiului

Localizată foarte aproape de Sibiu, la maximum 20 de minute de mers cu mașina, Ocna Sibiului este o stațiune turistică ce nu trebuie să lipsească din planurile de vacanță care includ orașul transilvănean.

Este unul din cele mai populare puncte turistice din zonă, fiind înconjurată de păduri de stejari.

Ocna Sibiului și-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate.

sursa: http://www.libertatea.ro