Descoperă Olanda (partea 5)

-- 90 -->

Descoperă Olanda (partea 5)

Zeci de spectacole din Zeeland

Incorporând deltele din Rin, Maas și râurile Schelde, Zeeland include numeroasele insule și peninsule din zona de sud-vest a Olandei.

O mare parte din această zonă a terenurilor recent formate se află sub nivelul mării și, prin urmare, se bazează pe digurile impresionante, precum și pe tehnicile moderne de prevenire a inundațiilor.

În timp ce călătoriți în zonă, veți vedea dovezi ale proiectului de inginerie cunoscut sub numele de Delta Works.

Aceste structuri masive – în esență baraje de înaltă tehnologie – pot controla cantitatea de apă care intră în estuarele cheie ale zonei din Marea Nordului.

Constând din baraje, șanțuri, încuietori, diguri și bariere de supratensiune, acest proiect inspirat de uimire a fost declarat unul dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.

Descoperă Olanda (partea 5)

Vezi si: Descoperă Olanda(partea 4)

Istoric Valkenburg

Pentru cei care caută o mică istorie antică, Țările de Jos nu sunt fără propriile atracții medievale (și mai vechi).

Micul romantic Valkenburg, în pitoreasca vale Geul, se mândrește cu singurul castel din țară. O stațiune de vacanță populară de mult timp, alte atracții importante ale orașului sunt numeroasele peșteri și facilitățile de spa de la Thermae 2000, una dintre cele mai mari unități din Olanda.

În plus față de ruinele castelului din secolul al XII-lea de pe Dwingelrots (Castle Rock), există și interesantul secol al XIV-lea Bazilica Sf. Nicolaaskerk.

Un alt punct de atractie este orasul celebru Târg de Crăciun (mijlocul lunii noiembrie până pe 23 decembrie) desfășurat în Peșterile Velvet, labirintul vechilor treceri care conduc spre și dinspre castel.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com