Cele mai bune cărți de aventura (partea 5)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de aventura (partea 5)

ASSEGAI DE WILBUR SMITH

În Assegai, Wilbur Smith își poartă cititorii într-o aventură prin Africa de Est. Acțiunea se desfășoară în Kenya, colonie britanică la vremea aceea, în pragul declanșării Primului Război Mondial.

Romanul îl are în centru pe Leon Courtney, un fost soldat în vârstă de doar 19 ani, care ajunge unul dintre cei mai celebri vânători de pe continentul african. Dar odată cu faima, vine și pericolul. 

Un roman cu fascinante povești de vânătoare, în care își face loc și spionajul, iar  aventurile incredibile devin din ce în ce mai pasionante cu fiecare pagină.

În plus, Wilbur Smith este un maestru când vine vorba despre crearea unei lumii pe care cititorul nu mai vrea s-o părăsească.

De fiecare dată când închizi ochii, te vezi admirând Kilimanjaro, te uiți cu nesaț cum aleargă leii și zebrele și cum elefanții trâmbițează la avioanele militare care parcă nu-și au locul printre minunile naturale ale savanei africane. 

Vezi și: Cele mai bune cărți de aventura (partea 4)

Cele mai bune cărți de aventura (partea 5)

O PLIMBARE ÎN PĂDURE DE BILL BRYSON

Să nu moară în sălbăticie. Cu acest gând pornesc la drum Bill Bryson și prietenul său. Carte de aventuri și totodată volum de memorii, O plimbare în pădure spune poveste unei călătorii fascinante: 3.400 de kilometri pe cărările munților Apalași.

În care parcă toate forțele naturii se întorc împotriva exploratorului, de la animalele sălbatice la vremea dușmănoasă și hărțile greșite.

Dar în ciuda tuturor obstacolelor, protagonistul reușește să-și urmărească obiectivul, luând în piept toate obstacolele cu optimism, entuziasm și curaj.   

Scriitura lui Bryson, abundând în umor fin și anecdote interesante, face din această lectură una pe care n-o vei putea lăsa din mână până când nu te asiguri că cei doi prieteni reușesc să-și încheie nevătămați și cu succes drumeția. 

Sursa: http://www.carturesti.ro