Ce sunt superalimentele și ce beneficii au acestea?

-- 90 -->

Ce sunt superalimentele și ce beneficii au acestea?

Superalimentele sunt un grup divers de alimente bogate din punct de vedere nutritional (ofera o cantitate imensa de nutrienti si o cantitate minima de calorii), cu un continut ridicat de antioxidanti, enzime, aminoacizi, grasimi bune, vitamine si minerale benefice.

Termenul de “superaliment” este un cuvant la moda, adesea evitat de nutritionisti, deoarece implica faptul ca alimentele in cauza au superputeri ce pot vindeca diferite afectiuni.

Vezi și: 10 principii de baza despre regimul alimentar sanatos

Cu toate acestea, nutritionistii sunt de acord ca alimentele incluse in mod obisnuit in categoria de superalimente au multe beneficii pentru sanatate si fac parte dintr-o dieta sanatoasa.

Acestea fiind spuse, desi superalimentele nu sunt remedii propriu-zise, ele contin mai multi nutrienti decat alimentele obisnuite si pot contribui la prevenirea sau ameliorarea diferitelor boli cronice.

Ce sunt superalimentele și ce beneficii au acestea?

Beneficiile superalimentelor:

Continutul ridicat de vitamine si minerale din superalimente pot ajuta organismul sa previna bolile si sa se mentina sanatos.

Atunci cand sunt incorporate intr-o dieta bine echilibrata, aceste alimente pot promova sanatatea inimii si pierderea in greutate. De asemenea, imbunatatesc nivelul de energie si pot chiar sa reduca efectele imbatranirii.

Antioxidantii gasiti in multe superalimente pot ajuta la prevenirea cancerului, in timp ce grasimile sanatoase pot reduce riscul de boli de inima.

Fibrele, care se gasesc in multe superalimente, au capacitatea de a preveni diabetul si problemele digestive, in timp ce fitochimicalele reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca superalimentele protejeaza organele de toxine, ajuta la scaderea colesterolului, regleaza metabolismul si reduc inflamatiile.

sursa: http://www.obio.ro